News Flash:

Adrian Enescu, compozitorul care a definit stilul Loredanei Groza, a murit la varsta de 68 de ani

19 August 2016
1513 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian enescu
Compozitorul Adrian Enescu a incetat din viata in cursul zilei de vineri, dupa peste 40 de ani de cariera, lasand doliu in lumea muzicii romanesti.
Compozitorul Adrian Enescu a murit, vineri, 19 august, dupa o viata dedicata muzicii, mai precis 41 de ani de cariera, anunta Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
Adrian Enescu s-a nascut pe 31 martie, 1948 si a fost un muzician si un compozitor roman cunoscut in special pentru activitatea sa in domeniul muzicii de film, numele sau fiind asociat la aprox. 65 de titluri.
Ca muzician, Adrian Enescu a fost printre primii artisti de muzica electronica din Romania, incepand cu anii '70.
Acesta a absolvit Conservatorul de Muzica „Ciprian Porumbescu“ din Bucuresti, la sectiunea de compozitie dirijata de Aurel Stroe si cea de armonie, unde l-a avut dascal pe Alexandru Pascanu.
Adrian Enescu a asistat la cursurile facultatii de muzica electronica a Universitatii Stanford, din California, intre anul 1985 si 1986 si totodata, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
Acesta a compus muzica foarte diversificata din punct de vedere stilistic, de la muzica Electro-Acoustica si pana la Muzica simfonica si Jazz.
Prima aparitie a sa pe disc a avut loc in anul 1975.
Adrian Enescu a definit stilul cantaretei Loredana Groza prin productia unor albume precum "Buna seara, iubite", "Un buchet de trandafiri", sau "Diva inamorata".
Acesta a colaborat si cu Silvia Dumitrescu, la albumul "Cred in tine" si a fost solicitat sa colaboreze cu prestigioase institutii muzicale din lume.
Trupul neinsufletit al compozitorului va fi depus marti, 23 august, la Uniunea Compozitorilor si muzicologilor din Romania, unde cei dornici, pot veni sa-i aduca un ultim omagiu regretatului artist.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1339 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005811 (s)