News Flash:

ADMITERE 2018: Cozi la inscrierea pentru Universitatea de Medicina

12 Iulie 2018
818 Vizualizari | 0 Comentarii
admitere

Inscrierile la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti au inceput, joi, iar sute de absolventi au stat la coada pe holurile institutiei pentru a-si depune dosarul. In acest an, institutia scoate la concurs 1.400 de locuri.
In prima zi de inscriere, sute de absolventi de liceu care vor sa devina studenti la Facultatea de Medicina au venit inca de la primele ore ale diminetii pentru a depune dosarul la secretariatul facultatii. Tinerii spun ca pentru a ajunge student la medicina s-au pregatit mult astfel incat sa obtina punctaj mare la testul de admitere.

“Mi-am dorit inca de cand eram mica sa dau la medicina si m-a pasionat aceasta ramura. Nu am emotii pentru examen pentru ca am fost la simulare si am obtinut 68 de puncte din 100”, a declarat Andreea, candidata la medicina generala.
“Vreau sa ajut oamenii in primul rand. Acesta este motivul principal pentru care sunt aici. Cand eram in clasa a X-a, am inceput sa ma uit la un serial despre medici, “Grey's Anatomy” si mi-a placut ce am vazut acolo si cumva m-a motivat. Totusi, mi-a placut si din liceu chimia. As vrea sa merg la specializarea chirurgie generala, insa pana in 2024, cand va trebui sa aleg, mai este mult”, a declarat o alta candidata la medicina generala.

“Am emotii pentru examenul de admitere, desi la simulare am avut un punctaj bun. Cu cat se apropie acea zi, am emotii mai mari. Miza e mare pentru ca nu depun in alta parte, doar asta imi doresc. (...) Sunt sigura ca voi reusi sa intru, nu mi-am pus problema ca nu intru pentru ca in ultimii doi ani doar asta am facut, am invatat pentru examen”, a spus o alta tanara.

Un alt candidat, Radu Berteanu, precizeaza ca decizia de a deveni medic a aparut in copilarie, atunci cand suferea de o boala grava, iar medicii din Romania nu l-au putut ajuta. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005208 (s)