News Flash:

Adjunctul IPJ Timis, anchetat de DNA pentru fapte de coruptie

29 Ianuarie 2015
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
Gheorghe Popescu, adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie Timis, a fost chemat la audieri la DNA, fiind cercetat pentru fapte de coruptie. Reprezentantii DNA Timis spun ca Popescu a fost citat si s-a prezentat miercuri dupa-amiaza la audieri.
Conform reprezentantilor DNA, Gheorghe Popescu este cercetat pentru fapte de coruptie. El s-a prezentat la audieri miercuri dupa-amiaza, urmand ca la finalul acestora procurorii sa ia o decizie.
Gheorghe Popescu a fost unul dintre adjunctii lui Sorin Munteanu, seful IPJ Timis.  El a asigurat interimatul Inspectoratului Judetean de Politie Timis pana marti, dupa ce Sorin Muntean a fost arestat in dosarul de coruptie in care este anchetat alaturi de cel de-al doilea adjunct al IPJ Timis, Florin Bolbos.
In locul lui Gheorghe Popescu, conducerea institutiei este asigurata de catre Ion Mirescu, fostul sef al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.
UPDATE. Gheorghe Popescu este acuzat de procurorii DNA ca ar fi luat mita un televizor cu plasma de la un subaltern, pentru a-l transfera pe acesta la o structura din subordinea sa.
Fapta s-a petrecut pe vremea in care Popescu era sef al IPJ Timis, spun anchetatorii. Politisul i-a cumparat inspectorului sef un televizor, insa dupa ce acesta l-a vazut, i-a cerut subalternului sa ii aduca altul, cu o diagonala mai mare.
„La inceputul anului 2012, inculpatul Popescu Gheorghe, in calitate de inspector sef al IPJ Timis, dupa ce a aprobat raportul de mutare al unui subordonat de la o sectie de politie in cadrul unei alte structuri aflata in subordinea sa, a pretins de la acesta un televizor cu plasma, in considerarea aprobarii anterioare a transferului. Astfel, la data de 09 martie 2012, politistul a achizitionat un televizor, la pretul de 999,90 lei, pe care in aceeasi zi l-a schimbat cu un altul ce avea o diagonala mai mare, in valoare de 1699,90 lei, urmare a faptului ca inculpatul Popescu Gheorghe era nemultumit de dimensiunile si caracteristicile tehnice ale aparatului electronic respectiv”, transmit procurorii DNA.
Televizorul primit ca mita de Gheorghe Popescu a fost gasit de anchetatori in locuinta acestuia, in cadrul unei perchezitii organizate de procurori. Fostul inspector sef, iar apoi adjunct al IPJ Timis, Gheorghe Popescu, a fost eliberat de procurorii DNA dupa audieri. El va ramane insa sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004975 (s)