News Flash:

Acuzatii la adresa ambulantei in cazul mortii consilierului judetean PP-DD Ilie Bertea

10 Martie 2014
610 Vizualizari | 0 Comentarii
Ilie Bertea

Consilierul judeţean PP-DD Ilie Bertea şi-a găsit sfârşitul la numai 53 de ani, la un chef de 8 martie al partidului, defăşurat la Timişoara. Acum, însă, cei prezenţi acolo spun că dacă salvarea ar fi ajuns mai devreme, atunci Bertea ar fi avut mai multe şanse la viaţă.

SMURD spune că a ajuns repde şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-l salva pe Bertea. Cei prezenţi spun că ambulanţa a ajjuns în 26 de minute. “În seara de 8 martie 2014, ora 21.21, dispeceratul comun ISU-SAJ a primit o solicitare pentru o urgenţă medicală, pe strada Circumvalaţiunii nr. 8/10 din municipiul Timişoara. Conform primelor informaţii, pacientul era un bărbat în vârstă de 53 de ani, bolnav de diabet, aflat în stare de inconţtienţă”, transmit cei de la ISU Banat. 

“…la 8 minute de la înregistrarea primului apel în dispeceratul comun ISU-SAJ”

“În momentul preluării cazului, medicul coordonator din dispeceratul comun ISU-SAJ a trimis la faţa locului primul echipaj disponibil, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, care s-a eliberat la ora 21.25, după ce a predat un pacient la Spitalul Municipal Timişoara. Ambulanţa a fost redirecţionată imediat spre cazul de pe strada Circumvalaţiunii, unde a ajuns la ora 21.29, adică la 8 minute de la înregistrarea primului apel în dispeceratul comun ISU-SAJ. Echipajul a efectuat manevre de resuscitare până la ora 22.10, după care a fost declarat decesul prin stop cardiorespirator iresuscitabil. Din cauza faptului că decesul s-a petrecut într-un loc public, bărbatul a fost transportat ulterior la spital.”, se arată în comunicatul ISU Banat.

Dorel Demea: “Avea şanse să supravieţuiască dacă ambulanţa venea mai repede, dar eu nu sunt doctor să ştiu”

“O durat ceva. Am sunat mai mulţi. Eu am fost acolo, l-am văzut pe om când a picat jos, a început lumea să-i facă masaj. Sigur că ţi se pare că a venit mai târzu. În momentele alea 10 minute ţi se pare două ore. Când a picat jos a fost sunat copilul lui Bertea, care e la Giarmata Mare. El a venit înaintea ambulanţei. Avea şanse să supravieţuiască dacă ambulanţa venea mai repede, dar eu nu sunt doctor să ştiu. Doctorii nu au mai putut să facă nimic. Când au plecat, el a fost mort”, spune Dorel Demea, consilier judeţean PP-DD. sursa: Ziuadevest.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017923 (s)