News Flash:

Actrita Cristina Stamate a fost operata pe cord deschis, din cauza unei afectiuni grave la inima

26 Ianuarie 2015
1788 Vizualizari | 0 Comentarii
stamate
Cristina Stamate a fost operata pe cord deschis, interventia a constat in inlocuirea valvei mitrale cu o proteza si montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muschiului cardiac, a anuntat luni Spitalul Sanador, care a precizat ca actrita este la terapie intensiva.
Operatia a fost realizata saptamana trecuta, de o echipa chirurgicala condusa de conferentiar universitar doctor Horatiu Moldovan, seful Sectiei de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul Sanador.
"Doamna Cristina Stamate a fost internata la noi cu diagnosticul de insuficienta mitrala severa si angina pectorala prin leziuni tricoronariene. Interventia efectuata a fost una deosebit de complexa, insa a decurs cu succes, iar momentan pacienta se afla in recuperare, in sectia de terapie intensiva. Avand in vedere evolutia favorabila a starii dansei de sanatate, suntem increzatori ca in cel mai scurt timp va putea fi transferata intr-un salon normal. Rezolvarea acestui caz medical nu ar fi fost posibila fara aparatura performanta de care dispunem si a experientei echipei medicale multidisciplinare care s-a ocupat de acest caz", a declarat Horatiu Moldovan, citat intr-un comunicat de presa al Spitalului Sanador.
Interventia a durat sase ore, intreaga procedura a decurs normal, iar starea de sanatatea a pacientei este buna. Procedura a constat in inlocuirea valvei mitrale cu o proteza din pyrolite carbon de tip Medtronic si montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muschiului cardiac. Operatia, cu un grad de complexitate ridicat, a presupus utilizarea circulatiei extracorporeale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004758 (s)