News Flash:

Actiunile de protest din sanatate, suspendate temporar

1 Noiembrie 2016
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
greva sanatatae1
Actiunile de protest din sanatate organizate de Federatia SANITAS vor fi suspendate temporar, a anuntat, marti, la Palatul Parlamentului, Marius Sepi, prim-vicepresedintele SANITAS.
El a aratat ca actiunile vor fi suspendate in primul rand din solidaritate cu suferinta pacientilor, dar si din cauza codului rosu instituit, marti dimineata, odata cu simularea de interventie la cutremur.
"Ieri si astazi, cele doua comisii reunite au votat in totalitate amendamentele federatiei SANITAS, care rezolva problemele ridicate de noi. Tinand cont de faptul ca, intamplator sau nu, azi dimineata s-a declansat codul rosu de interventie pe cutremur, adica toate unitatile sanitare sunt implicate (...), fiind solidari si cu suferintele prin care, din pacate, au trebuit sa treaca pacientii romani in aceste doua zile de greva generala si avand angajamentul ferm al tuturor parlamentarilor cu care am vorbit ca luni dimineata se va intruni plenul care va valida si vota amendamentele Federatiei SANITAS, consultandu-ma cu colegii mei, cu comitetul de greva, sunt in masura sa va spun ca la acest moment suspendam temporar actiunile de protest pana la o data pe care o sa v-o comunicam, pana la o data pana la care vom avea raspunsul care ni s-a promis in plenul Parlamentului", a declarat Sepi.
Intrebat daca greva ar putea fi reluata, in cazul in care aceste amendamente nu vor fi votate, el a spus: "Intram pe procedura si reluam greva".
"Dar repet, suntem ingrijorati de pacienti, suntem ingrijorati de acest cod rosu. Si totusi, eu cred ca cei care ne-au promis ca vor rezolva aceste inechitati, adica amendamentele la Ordonanta 20, se vor tine de cuvant", a adaugat liderul sindical.
Luni si marti, deputatii din Comisiile de buget si de munca au discutat si amendat Ordonanta 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar.
Biroul permanent al Camerei a decis ca lunea viitoare deputatii sa aiba sedinta de plen incepand cu ora 16,00, iar la ora 17,30 sa fie votul final. Pe ordinea de zi de saptamana viitoare va fi introdusa si OUG 20/2016 privind salarizarea personalului bugetar, potrivit secretarului Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005381 (s)