News Flash:

Actiune de salvare a 50 de turisti din Retezat, surprinsi de blocarea unui drum judetean

18 Iulie 2016
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
salvare montana
Mai multe echipaje de pompieri militari, jandarmi si salvamontisti intervin, sambata, pentru recuperarea unui grup format din 50 de turisti care a ramas blocat in zona Refugiului Salvamont Bucura, din Masivul Retezat, dupa ce ploile torentiale au produs alunecari de teren pe drumul judetean care face legatura intre satul Clopotiva si zona de campare Poiana Pelegii, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara. 
Turistii se aflau pe munte in zonele de campare Zanoaga, Gura Zlata si Poiana Pelegii si, din cauza ploii, au incercat sa coboare spre Clopotiva cu masinile, dar s-au blocat pe drumul judetean 685, afectat de mai multe alunecari de teren. 
'Solicitarea de ajutor a venit prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112, in teren fiind dislocate personal si tehnica de interventie pentru evacuarea persoanelor in conditii de siguranta si repunerea in functiune a drumului de acces. Militarii actioneaza impreuna cu efective de jandarmi si reprezentanti ai Serviciului Salvamont pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp', se arata intr-un comunicat al ISU Hunedoara, remis sambata AGERPRES. 
O echipa de jandarmi a reusit sa ajunga la o parte din grupul de persoane care a cerut ajutor. Dintre cei 20 de turisti care se aflau in acel grup, 12 au plecat impreuna cu jandarmii. Ceilalti au refuzat, afirmand ca nu-si abandoneaza autovehiculele in acea zona, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Hunedoara, maior Nicolae Raducu. 
Turistii care au fost preluati de jandarmi vor fi dusi pana in zona Rau de Mori, acolo unde pot decide daca mai raman la pensiuni sau se vor indrepta spre casa. 
Fortele din teren intervin la fata locului cu buldo-excavatoare, o ambulanta SMURD si o autospeciala. De asemenea, in zona au mai fost mobilizate doua microbuze pentru transportul persoanelor si o autospeciala off-road. 
Intrucat refacerea drumului judetean 685 si redeschiderea traficului auto va necesita actiuni de reconstructie, eforturile echipajelor de interventie vor fi concentrate asupra evacuarii persoanelor si amplasarii autoturismelor surprinse de alunecarile de teren, intr-o zona de siguranta. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006200 (s)