News Flash:

ACORD ISTORIC. Donald Trump si Kim Jong-un au semnat documentul prin care isi iau angajamentul de denuclearizare a Peninsulei Coreene si de a isi oferi garantii de securitate

12 Iunie 2018
827 Vizualizari | 0 Comentarii
trump

Presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong-un au semnat marti un document prin care isi iau angajamentul de a denucleariza Peninsula Coreeana si de a isi oferi garantii de securitate, relateaza site-ul postului CNN.
Documentul indica si angajamentul liderilor de a lucra la stabilirea relatiilor SUA-Coreea de Nord.

"Presedintele Donald Trump si-a luat angajamentul de a acorda garantii de securitate Coreei de Nord, iar presedintele Kim Jong-un si-a reafirmat angajamentul de a denucleariza complet Peninsula Coreeana", se arata in document, care a fost fotografiat de reporterii de la CNN.
Donald Trump a anuntat ca va oferi mai multe detalii in cadrul unei conferinte de presa, care va avea loc tot marti.

De asemenea, Donald Trump a anuntat ca il va invita "cu siguranta" pe Kim Jong-un la Casa Alba, relateaza site-ul postului CNN.

"Cu siguranta voi face asta", a declarat Donald Trump.

Liderul de la Casa Alba a mai afirmat ca a dezvoltat o "relatie foarte speciala" cu Kim Jong-un.

"A fost o onoare sa fiu aici cu tine", a declarat presedintele Statelor Unite.

"Este un negociator demn, negociaza in interesul propriilor oameni", a afirmat Donald Trump, adaugand ca liderul nord-coreean este "un om foarte talentat si care isi iubeste foarte mult tara".

La randul sau, Kim Jong-un considera ca summitul cu Donald Trump reprezinta un "inceput al pacii"

Presedintele Donald Trump a declarat ca este de acord.

"Cu siguranta vor exista obstacole, dar astazi este ziua unui inceput bun. Sunt determinat sa lucram impreuna", a declarat Kim Jon-un.

In cadrul intalnirii cu presedintele sud-coreean, in luna aprilie, Kim Jong-un a declarat ca Seulul si Phenianul vor depune eforturi comune pentru demararea unor discutii cu SUA si China cu scopul negocierii unui tratat de pace care sa puna capat in mod formal razboiului din Coreea.

Razboiul coreean, din perioada 1950-1953, s-a incheiat printr-un armistitiu, semnat de SUA, reprezentand ONU, Coreea de Nord si China. Coreea de Sud nu a fost o semnatara a armistitiului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006638 (s)