News Flash:

Acord de colaborare intre Universitatea "Semmelweis" din Budapesta si Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad

27 August 2014
534 Vizualizari | 0 Comentarii
 Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad şi Universitatea 'Semmelweis' din Budapesta (Ungaria) au parafat marţi, la Arad, un acord de colaborare ştiinţifică, care are în vedere schimburi de cadre didactice şi studenţi, precum şi activităţi comune de cercetare în domeniul medical.

Potrivit prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector pentru cercetare ştiinţifică la UVVG Arad, acordul prevede dezvoltarea relaţiilor de cooperare ştiinţifică, schimburi academice şi culturale, care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea unei relaţii academice la nivel de licenţă, masterat, doctorat, schimbul de cadre didactice şi studenţi, precum şi activităţile comune de cercetare.

Semnatarii acordului au fost prof.univ.dr. Coralia Adina Cotoraci, rector al UVVG, şi prof. univ. dr. Maria Judit Molnar, prorector pentru cercetare ştiinţifică al universităţii budapestane.

'În urmă cu un an ne-am cunoscut cu reprezentanţii conducerii UVVG Arad şi am urmărit cu foarte mare atenţie activitatea desfăşurată şi dezvoltarea dinamică de care s-a bucurat această universitate în ultimii ani. Universitatea noastră se ocupă în special cu educaţia bio-medicală şi considerăm că avem un punct foarte puternic de conectare cu Facultatea de Medicină din cadrul UVVG. Suntem ferm convinşi că nu numai în educaţie, dar şi în cercetare, putem să dezvoltăm o relaţie foarte puternică cu universitatea dumneavoastră. Accesul la fondurile europene, în special în grantul 2020 ne dau foarte multe posibilităţi de a accesa la suport din partea Uniunii Europene. Universitatea 'Semmelweis' consideră foarte importantă partea de relaţii internaţionale şi sperăm că graniţele care există între cele două ţări nu vor mai exista în momentul în care vom realiza o colaborare în toate domeniile, cercetare, educaţie şi sănătate', a declarat prof. univ. dr. Maria Judit Molnar.

La rândul său, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad, şi-a exprimat mulţumirea pentru parafarea acoldului de colaborare cu universitatea din capitala Ungariei.

'Universitatea din 'Semmelveis' din Budapesta este una dintre principalele noastre colaboratoare. Este cea mai veche universitate de ştiinţe medicale din Ungaria şi, totodată, o universitate foarte deschisă înspre cercetare biomedicală. Universitatea din Budapesta are un număr foarte mare de studenţi, are proiecte atractive şi interesante, dintre care sperăm ca cel puţin o parte, discutate deja cu doamna prorector, Maria Judit Molnar, în domeniul neurogeneticii şi neuropatologiei, să le putem dezvolta în curând în centrele noastre de cercetare', a spus rectorul. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049684 (s)