News Flash:

Achimas: Am dispus controale mixte pentru analiza dezinfectantilor din spitale

26 Aprilie 2016
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a dispus, luni, analiza solutiilor dezinfectante folosite in spitale prin intermediul unor verificari realizate de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii si de directiile de sanatate publica.
Solutiile de dezinfectie, folosite in spitalele din Romania, vor fi verificate de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii si de directiile de asistenta publica, la laboratoare din strainatate, a declarat, marti, ministrul Patriciu Achimas-Cadariu la evenimentul de lansare a Planului Strategic de Prevenire si Combatere a Infectiilor Nosocomiale.
„Am dispus controale mixte, formate din Corpul de Control si inspectie DSP pe de o parte. Pe de alta parte, am identificat finantare pentru a putea face aceste verificari. In mod evident, pe termen scurt, nu le putem face in tara si pot fi finantate prin veniturile proprii ale DSP-urilor. Pe termen lung sunt doua laboratoare. Institutul de Sanatate Publica se ocupa practic de ele si estimam ca laboratoarele vor primi acreditare intr-un an. Din veniturile proprii ale DSP pot sa fie platite sume la laboratoare de referinta din afara tarii, pana cand le vom avea cele doua laboratoare acreditate despre care am pomenit”, a spus ministrul.
Potrivit jurnalistilor prezenti, in Romania ar exista laboratoare acreditate, dar ministrul a spus ca acestea sunt private si de acceea ar fi nevoie ca analizele sa fie realizate de clinicile din strainatate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004715 (s)