News Flash:

Aceste previziuni o sa te bucure: in 2040 oamenii vor castiga mai mult si nu vor mai avea sefi

29 Iunie 2018
802 Vizualizari | 0 Comentarii
sef2

In economia viitorului nu vor mai ramane locuri stabile de munca, dar vom avea sansa sa castigam mai mult.

Munca traditionala incepe sa treaca pe planul doi. Catre anul 2040 economia americana va fi de recunoscut, se spune in noul raport al Institutului Roosevelt si al Fundatiei Kaufmann. Noi deja putem observa semne ale schimbarii: freelancerii reprezinta 35% dintre muncitorii americani. Iar asta inseamna 53 mln de oameni. In urmatorii 25 de ani se va accelera tranzitia catre economia antreprenoriala.

Angajarile traditionale devin tot mai neatractive. „Asta o sa creeze probleme bugetului. Noi am construit toate programele sociale, incepand de la pensie si pana la medicina asigurata, in jurul lucrului stabil.”- a mentionat Deine Stangler, vicepresedinte de Cercetare si Politica la Fundatia Kaufman.

Iata 5 schimbari care vor aparea in economia viitorului.

1. Munca va fi constituita dintr-o multitudine de sarcini separate

Candva munca stabila insemna pentru americani siguranta si succes. Catre 2040 piata muncii se va baza pe sarcini limitate temporal, pe antreprenoriat, iar cariera va incapea intr-un portofoliu. Oamenii vor realiza sarcini diverse si independente una de alta sau vor lucra pentru propria afacere.

2. Vor aparea noi platforme, care vor reduce riscul economic

Odata ce jobul traditional cu asigurare, pensie si cu retinerea impozitelor va disparea, vor aparea noi platforme, care ii vor ajuta pe oameni sa se descurce cu circumstantele neprevazute si cu riscurile aparute.
3. Tot mai multe agentii de recrutare vor cauta muncitori traditionali

Daca in prezent agentiile de recrutare sunt mai mult in cautarea liber-profesionistilor precum actorii, sportivii, cu sanse de a deveni vedete, in viitor, aceste agentii vor fi in cautarea unor angajati clasici.

4. Dezvoltarea micului business va duce la cresterea salariilor

Dezvoltarea activitatilor independente va creste in mod inevitabil castigurile. Mai mult ca atat, odata ce populatia in etate va iesi la pensie, iar natalitatea va scadea, oferta pe piata muncii se va diminua, ceea ce va duce din nou la cresterea salariilor.

5. Fiecare va fi responsabil de propriul succes

Da, vei putea scapa de angajatorul, care nu te plateste suficient, dar totodata responsabilitatea pentru succesul tau in cariera va cadea exclusiv pe umerii tai. In raport se mai spune ca fiecare muncitor va fi nevoit sa se dezvolte si sa depuna un efort considerabil pentru a reusi.

Nu vor mai exista reguli concrete sau scari profesionale, care sa-ti asigure succesul. Muncitorii vor fi nevoiti sa fie mult mai agili si mai descurcareti decat predecesorii sai, pentru ca viata va deveni mult mai complicata.


munca traditionala fundatiei kaufmann
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004823 (s)