News Flash:

Aceste FRUNZE sunt MIRACULOASE! Contin peste 138 de nutrienti si antioxidanti. Descopera ce beneficii au

27 Mai 2016
7250 Vizualizari | 0 Comentarii
frunze mringa
Moringa oleifera este detinatorul recordului mondial pentru cel mai mare continut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat Acai Berries.

Arborii moringa cresc pe dealurile submontane ale Himalayei, avand inaltimi intre cinci si si zece metri. Mai este numit si "arborele miraculos" deoarece aproape toate partile (radacinile, frunzele, coaja, frunctele si semintele) are proprietati benefice.

Scala ORAC. Cele mai puternice 50 alimente antioxidante

Moringa oleifera este raspandit acum si in Asia, Africa si America Latina si a fost folosit de secole in tarile in curs de dezvoltare, utilizarea sa acoperind: medicina traditionala, alimentatie, ulei de gatit, pesticid natural, detergent domestic, filtru pentru apa si biocombustibil.

De 25 de ori mai mult fier decat spanacul si 17 ori mai mult calciu decat laptele
Antioxidantii contribuie din plin la prevenirea bolilor degenerative cauzate de inaintarea in varsta. Moringa a fost folosit pentru a preveni si trata peste 300 de afectiuni diferite. 

Abundenta de vitamine si minerale regasite in acest arbore este uluitoare, iar oamenii de stiinta cred ca Moringa este de departe alimentul cel mai dens din punct de vedere nutritiv. Frunzele sale contin peste 92 de nutrienti si peste 46 de antioxidanti si toti aminoacizii esentiali.

Pulberea de frunze de Moringa contine: de 10 ori mai multa vitamina A decat morcovii; de 17 ori mai mult calciu decat laptele; de 15 ori mai mult potasiu decat bananele; de 25 de ori mai mult fier decat spanacul; de 9 ori mai multe proteine decat iaurtul; de 4 ori mai multe fibre decat ovazul; de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele.

Valoarea sa nutritionala nu este insa singura calitate a acestui arbore. Arborele de Moringa este o sursa importanta de alimentatie in anumite parti ale lumii datorita faptului ca plantarea si cresterea sa nu este deloc pretentioasa, iar frunzele isi pastreaza cea mai mare parte din vitamine si minerale chiar si atunci cand sunt uscate. Arborele Moringa este folosit in India si Africa in programe alimentare pentru lupta impotriva malnutritiei.

Semintele de moringa cat si tecile verzi sunt utilizate in bucatarie precum mazarea sau fasolea verde. Frunzele sunt gatite precum spanacul, acestea fiind uneori uscate si utilizate ca si condiment.

Resturile ramase in urma obtinerii uleiului din seminte sunt utilizate ca ingrasamant natural si pentru a purifica apa din fantani.

Beneficiile arborelului de moringa
Chiar daca majoritatea partilor plantei sunt considerate a avea proprietati preventive sau curative, frunzele reprezinta partea cu cele mai puternice efecte.

Beneficiile arborelui de Moringa Oleifera sunt recunoscute prin cateva studii de specialitate. Moringa contine fitosteroli ce impiedica absorbtia intestinala a colesterolului si astfel diminueaza cantitatea prezenta in sange.

Au fost efectuate si cateva studii preliminare pe animale si oameni care au aratat ca aceasta planta (frunzele) poate preveni si trata diabetul si afectiunile cardiovasculare, insa nu poate fi inca recomandata in acest scop pentru ca mai sunt necesare studii suplimentare care sa stabileasca dozele, modul de administrare si efectele secundare.

Frunzele, semintele si fructele au efecte antiinflamatoare si astfel ajuta la prevenirea obezitatii, hipertensiunii, aterosclerozei, diabetului etc.

De asemenea, moringa oleifera contine si acid clorogenic, o substanta ce incetineste eliberarea glucozei in sange, scade presiunea arteriala, protejeaza retina de radicalii liberi etc.

Cateva studii au aratat ca extractul de moringa protejeaza celulele hepatice de actiunea substantelor chimice toxice.

Dovezi contradictorii exista in ceea ce priveste influenta acestei plante asupra greutatii corporale. Toate studiile analizate au fost efectuate pe animale, unele au aratat ca aceasta planta reduce greutatea corporala, iar altele ca o creste. 

Exista cateva dovezi si in ceea ce priveste capacitatea acestei plante de a reduce anxietatea, de a creste capacitatea de memorare si de a atenua durerea.

De asemenea, moringa oleifera are proprietati antibacteriene si antivirale, in special impotriva virusului hepatitei B (teste efectuate in vitro).

Moringa si cancerul 
Cercetarile preliminare (efectuate pe animale si in vitro) arata ca aceasta planta poate avea efecte benefice in cazul cancerului ovarian, insa va mai trece destul timp pana cand cercetatorii vor determina daca moringa este eficienta sau nu si pana cand vor stabili dozele si modul de administrare.

Aceasta planta are efecte benefice si in cazul cancerului cervical si a celui pancreatic putand reduce viabilitatea celulelor canceroase si viteza cu care se raspandesc (teste efectuate in vitro). Efecte similare au fost observate si in cazul cancerului de colon (test efectuat pe sobolani). Totusi, aceasta planta nu a fost testata clinic pe oameni pentru a determina eficienta ei in prevenirea si tratarea cancerului.

Surse: lifeinhealth.org, cesamancam.ro, thetahealth.co.za

moringa oleifera acai berries arborele miraculos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005083 (s)