News Flash:

Aceste cuvinte ale lui Hürrem Sultan nu vor fi uitate inca mult timp

7 Iunie 2018
4474 Vizualizari | 0 Comentarii
cuvinte

In secolul XVI Rusia Kieveana a fost supusa la o multime de raiduri ale tatarilor din Crimeea. Orasele ardeau, pe mormintele proaspete plangeau vaduvele si orfanii, iar pe fetele frumoase legate cu lanturi le astepta o soarta trista. Si doar una dintre ele a intrat in istoria mondiala.

Anastasia Lisovskaya avea doar 14 ani, cand a fost luata prizoniera. Tanara fiica de preot nici nu-si imagina ca viata ei niciodata nu va mai fi la fel!

Ea a avut de parcurs o cale lunga si dificila, lasand in memoria urmasilor milioane de legende si cladirea moscheii lui Hürrem Sultan — una dintre principalele decoratiuni din Istanbul. De aceea, in prezent serialul „Suleyman Magnificul”, bazat pe acele evenimente istorice, este atat de popular. Istoria unei fete slave, care a devenit o legendara conducatoare, a fost indragita de spectatori. Filmul a fost impartit demult in citate.

„Viata ii ingenuncheaza pe cei mai puternici ca sa le arate ca ei se pot ridica. Pe cei slabi nu-i atinge. Ei oricum stau o viata intreaga in genunchi.”
„Voi cadea, cadea si cadea. Dar cand o sa ma ridic, toti vor cadea in jurul meu.”

„Eu sunt Hürrem. Fie ca dusmanilor mei sa le fie frica de mine! Sa le fie teama de mania mea! Sunt ca o sageata, patrund in inima lor, pentru ca ei sa arda vesnic!”

„Dragostea mea este ca flacara unei lumanari: daca vei uita de mine, iti voi arde casa si tot ce iubesti.”

„Nu poti schimba ceea ce este deja facut. Iar mai departe fie ce va fi.”
„Acum va veni sfarsitul tuturor dusmanilor, care mi-au pricinuit atatea chinuri si suferinte. Fie ca ei sa tremure inaintea mea! Le voi transforma fiecare inspir intr-o tortura! Eu insami voi deveni foc ca sa-i ard in flacarile mele! Ce-mi pasa de harem? Eu voi conduce lumea!”
„O femeie intotdeauna va intelege totul, privindu-te in ochi. Cuvintele nu sunt necesare.”

Cruzimea, incapatanarea si o barbatie incredibila — anume aceste calitati au ajutat-o pe simpla fata ucraineana sa devina Hürrem Sultan. Daca ti-au placut aceste citate, distribui-le prietenilor tai. sursa: poatenustiai.ro


rusia kieveana crimeea orasele anastasia lisovskaya
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009391 (s)