News Flash:

Aceste bauturi pot inlocui cu succes cea mai importanta masa a zilei

4 August 2017
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
bautura antiinflamatorie
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si este perioada in care organismul simte cea mai mare nevoie de nutrienti pentru a produce energie pentru intreaga zi, cu atat mai mult cu cat in timpul somnului resursele sale sunt consumate. 

Din pacate multe persoane sar peste aceasta masa si prima repercusiune este scaderea perfomantei psihice si fizice, urmata de o senzatie de moleseala. Ei bine, iata ca nutritionistii au un sfat si pentru persoanele care sustin ca nu pot manca dimineata: consumarea unor bauturi care au capacitatea de a oferi nutrientii necesari organismului pentru o functionare optima si corecta.

Smoothie de mure si ghimbir
Ideal pentru a incepe orice zi, smoothiul de mure si ghimbir aduce organismului doza de energie necesara si, in plus, il incarca cu antioxidanti. Aceasta combinatie gustoasa asigura vitaminele, mineralele si aminoacizii esentiali astfel incat te vei bucura de o stare fizica si psihica buna pe tot parcursul zilei. Se amesteca in blender un pumn de mure cu un iaurt, o lingura de miere si o lingurita de ghimbir, pana se obtine o pasta care se bea fie la micul dejun, fie atunci cand nu simti nevoia sa mananci, desi este ora mesei.


Cocktail cu capsune, kiwi si iaurt
Garantam ca, o data ce ai gustat-o, te vei indragosti de aceasta bautura delicioasa, bogata in antioxidanti, probiotice si fibre. Este ideala pentru diminetile in care te simti extrem de obosita si te dai cu greu jos din pat, fiind un energizant si tonic natural extrem de puternic. In plus, consumul sau imbunatateste semnificativ digestia. Prepara cocktailul din cateva capsune coapte, un kiwi, un iaurt, o lingura de miere si adauga o lingurita de seminte de chia.


Shake de papaya si lapte de cocos
Atat papaya cat si laptele de cocos sustin procesul de digestie si detoxifiere al organismului si, in plus, pe langa aportul de nutrienti, asigura energia necesara organismului, avand un nivel de fructoza destul de ridicat. Pentru preparare ai nevoie de doua felii de papaya, o felie de ananas, o cana cu lapte de cocos si o lingura de miere. Alege intotdeauna un fruct papaya bine copt si ananas crud, nu din conserva.
Piure de fructe si legume verzi

Combinatia dintre clorofila, fibre si antioxidanti este cea mai buna varianta pentru reincarcarea bateriilor, curatarea sangelui si sustinerea metabolismului. In plus, piureurile din fructe verzi imbunatatesc digestia si combat balonarea. Se pot combina mere verzi, kiwi, spanac, castravete, lamaie si ghimbir, iar pentru a dilua compozitia se poate adauga apa sau un strop de ulei de cocos.


Shake de piersici si lapte de migdale
Daca vei inlocui micul dejun cu aceasta bautura bogata in potasiu, vitamina C si proteine nu doar ca vei functiona toata ziua la capacitate maxima, insa, te vei bucura si de un metabolism excelent. Shake-ul de piersici si lapte de migdale imbunatateste digestia, sustine detoxifierea si creste performantele fizice si psihice. Adauga in blender doua piersici coapte, o cana de lapte de migdale, o lingurita de unt de migdale si o lingura de miere. Pasta poate fi diluata dupa preferinta adaugand lapte de migdale sau poate fi consumata ca atare cu paine sau cereale integrale.


sursa:tonica.ro


micul dejun masa nutrienti somnului resursele moleseala bauturi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006838 (s)