News Flash:

Acesta este ceaiul care tine glicemia sub control

24 Februarie 2016
12543 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai glicemie
Radacinile de ghimbir contin si uleiuri esentiale reprezentat prin gingerol, zinghiberina, zinghiberol, felandren, borneol, cineol. De asemenea, mai conin fenoli, amidon, mucilagii si rasini. Radacina de ghimbir mai este bogata inpotasiuzinccalciucupru si magneziu, vitaminele B6, C si D.
Principiile active din radacina de ghimbir au proprietati antiemetice, antivertiginoase, carminative, stimuleaza secretia de saliva si sucuri digestive. Ghimbirul are si efect de calmare a tusei, efect antialgic, sedativ si antipiretic, prin stimularea transpiratiei. Aplicarea locala are efect revulsiv, cu cresterea circulatiei periferice. 

Cei care au nivelul glicemiei crescut si vor sa echilibreze valorile in mod natural, fara sa recurga la medicamente, pot incerca ceaiul din radacina de ghimbir. Cele mai recente cercetari au relevat faptul ca aceasta planta are capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sânge. Poate fi consumat si de catre bolnavii de diabet, intrucât stimuleaza organismul sa produca insulina.

Cum il prepari: o lingurita de ghimbir uscat se fierbe 5 minute in 250 ml de apa. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se strecoara si se consuma caldut. Se bea câte o cana in fiecare dimineata, inainte de micul dejun.

 


ghimbir potasiu zinc calciu cupru magneziu proprietati antiemetice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006781 (s)