News Flash:

Acest unguentul romanesc combate infectiile cauzate de Stafilococul Auriu. Este un preparat unic in Romania, medaliat

16 Noiembrie 2017
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
unguent

Doua medalii de aur, la Salonul de Inventica de la Geneva, pentru cercetatorii din Timisoara. Acestia s-au prezentat la standul Romaniei din Elvetia cu un unguent pe baza de extract de maghiransi scoarta de mesteacan, pentru combaterea infectiilor cauzate de Stafilococul Auriu, dar si un gel impotriva raiei, ce poate fi folosit atat la caini, cat si la om. Preparatele cercetatorilor din Banat sunt 100% naturale si au reusit sa ii impresioneze pe specialisti.

Infectiile de piele provocate de stafilococul auriu pot fi acum combatute eficient cu ajutorul unui unguent 100% natural. Asta spun cercetatorii care au realizat acest preparat unic in Romania, cu extract de maghiran si scoarta de mesteacan. „In momentul de fata, pe piata produselor fito-farmaceutice nu se gaseste un produs care sa contina compusi naturali bio-activi pe baza de mesteacan si maghiran”, explica Georgeta Pop, profesor Facultatea de Agricultura – USAMVBT.

Potrivit specialistlor, extrasul de maghiran combate eficient bacteriile, iar coaja de meteacan are si efect antiinflamator, noteaza digi24. „Studiile sau testele biologice pe care le-am efectuat au demonstrat faptul ca au actiune mai mare decat a anitibiticelor folosite, care se gasesc pe piata folosite cu aceasta destinatie”, continua Georgeta Pop.


Un alt preparat din Banat premiat cu aur la Geneva este gelul pentru tratamentul demodicozei. Va putea fi folosit impotriva raiei, atat pe caini, cat si pe oameni.
„Nu facem decat sa schimbam mediul in care traieste acest parazit, il schimbam in defavoarea lui, astfel incat schimbandu-i viata, schimbandu-i mediul in care traieste, il anulam”, spune si Narcisa Mederle, profesor Facultatea de Medicina Veterinara USAMVBT.

Gelul este realizat din ingrediente naturale, precum mierea si propolisul, si nu afecteaza pielea. „Pe piata se urmareste la ora actuala folosirea unor produse ecologice. Asta este si tendinta actuala in medicina, nu doar in cea veterinara, ci si cea umana”, povesteste si Gheorghe Darabus, profesor Facultatea de Medicina Veterinara USAMVBT.

Reprezentantii Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului se mandresc cu reusita cercetatorilor, realizata in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. „Pana la urma reprezinta imaginea universitatii noastre, cercetarea din universitatea noastra si duc numele universitatii peste hotare”, concluzioneaza Isidora Radulov, prorector USAMVBT.
Ambele inventii premiate cu aur la Geneva sunt in curs de brevetare. Pe viitor, cercetatorii din Banat spera ca ele sa ajunga pe rafturile farmaciilor.
 


timisoara georgeta pop gelul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005896 (s)