News Flash:

Aceasta supa este un adevarat medicament

28 Decembrie 2016
999 Vizualizari | 0 Comentarii
supa medicament2
Ingredientul activ al turmericului, curcumina, poseda peste 150 de efecte terapeutice, printre care si antimicrobiene, antiinflamatorii si anticancerigene, dintre care majoritatea sunt atestate de studii de cercetare ample.

De ce este curcumina un medicament atat de puternic?


Dupa cum explica cercetatorii, curcumina are mai multe mecanisme de actiune al caror efect cumulat amplifica puterea terapeutica a acestei substante. 

Iata principalele motive pentru care curcumina este atat de puternica in scopuri medicinale:


- Poate modula aproximativ 700 de gene umane
- Echilibreaza membranele celulare
- Poate modula peste 160 de cai fiziologice distincte

- Poate influenta activitatea moleculelor semnalizatoare precum: proteinele care gestioneaza supravietuirea celulara, moleculele ADN si ARN, moleculele inflamatoare, proteaza si integraza HIV de tipul 1, histonele, mai multe tipuri de ioni metalici si proteinele transportoare.


Datorita acestor si altor proprietati, curcumina este foarte benefica pentru organismul uman si poate preveni un numar mare de boli, demonstrandu-se ca are efecte terapeutice utile in bolile neurologice, autoimune, metabolice, inflamatorii, cardiovasculare, hepatice si pulmonare.


Ingrediente necesare:
- 500 g de morcovi taiati rondele (aproximativ 2 cani si 2/3)
- 2 linguri de turmeric
- 2 linguri de unt
- 1 cana de ceapa taiata cubulete
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 2 ½ cani de baza de legume sau carne de pui cu continut mic de sodiu
- 1 lingura de miere
- 1 ½ lingurite de seminte de chimen
- 1 varf de lingurita de cuisoare 
- 1 lingura de zeama de lamaie proaspat stoarsa
- O jumatate de cana de smantana sau iaurt simplu (optional ca garnitura)
- Sare si piper dupa gust


Instructiuni
Topeste untul la foc mic spre mediu intr-o oala. Adauga apoi ceapa tocata si caleste-o aproximativ doua minute. Adauga morcovii si baza de legume si/sau carnea prefiarta si adu mancarea la punctul de fierbere. Acopera oala cu un capac si mai fierbe supa la foc mic timp de 20 de minute sau pana ce se inmoaie bine morcovii. 

Intre timp, macina fin semintele de chimen, apoi rastoarna-le intr-o tigaie adanca si incinge-le la foc mediu spre mare timp de 4-5 minute, amestecand continuu. Ia de pe foc oala cu supa si paseaz-o bine in blender sau robotul de bucatarie. Rastoarn-o apoi din nou in oala. Adauga la ea zeama de lamaie, mierea si cuisoarele, iar la final, sarea si piperul, si amesteca bine. Toarna supa intr-un bol adanc si presara pe deasupra putin praf de chimen prajit. 

O alta varianta este sa amesteci smantana cu chimenul separat si sa torni amestecul pe deasupra ca garnitura. Supa este gata de servire.


turmericului curcumina efecte terapeutice antiinflamatorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007616 (s)