News Flash:

Aceasta substanta te ajuta sa slabesti, scade colesterolul, trateaza constipatia. Vezi cum o poti folosi in dieta

4 Mai 2016
1449 Vizualizari | 0 Comentarii
substantaa
Organismul nu o digera, dar te ajuta sa slabesti foarte usor pentru ca, odata ce ai consumat-o, absoarbe lichidele si isi mareste volumul, formand un gel carecapteaza grasimile si zaharurile. Este vorba de agar-agar

Agar denumeste generic opt varietati de alge marine rosii (agarofite) din care se prepara agar-agar, un gelifiant vegetal cu multiple beneficii pentru sanatate, oalternativa mai buna decat gelatina animala care este facuta din cartilaje, ligamente, tendoane, oase de vitel si porc. 

Este folosita frecvent ca agent de ingrosare in multe preparate culinare: racitura vegetariana, gelatina pentru dulciuri, supe, jeleuri si alte deserturi.

Beneficiile pentru sanatate

Japonezii folosesc acest gelifiant de sute de ani. Agar-Agar contine calciu, iod, fosfor si fierNu are calorii, grasimi, carbohidrati sau zahar. Este o solutie pentru cei care au alergii la amidon, gluten, soia, lactoza, oua. Agar Agar abunda in fibre - aproximativ 80% din compozitie.

Fibrele din agar absorb imediat zaharul si grasimile, astfel ca acestea nu se mai depun. Rezultatul: scaderea in greutate. De asemenea, dizolva colesterolul din sange. Agar Agar actioneaza si ca un usor laxativ datorita continutului ridicat de fibre, rezolvand o serie de probleme digestive, ficat lenes, constipatie, tranzit intestinal lent, si, in plus, elimina toxinele din intestine.

Preparare si consum
Agar-agar se gaseste in magazinele naturiste/bio sub forma de fulgi, pudra sau bare (ca gelifiant) si ca fasii fine pentru salate. Cei mai practici sunt fulgii. Varietatile de alge sunt fierte (metoda traditionala) apoi lasate sa se intareasca, taiate in bare si lasate timp de 10 zile pe paie de orez. Barele uscate sunt apoi taiate sau razuite sub forma de fulgi. 

Fulgii se dizolva in lichide (in general 1 lingura fulgi la 250 ml lichid) si se lasa sa se intareasca. Se pot prepara astfel jeleuri, aspic, sosuri ingrosate etc. Agar-agar pudra este produs industrial si metoda de realizare si folosire difera (se foloseste 1 lingurita la 1.5-2 cani de lichid).

Sfaturi

Este esential sa rehidratati pudra sau fulgii de Agar inainte de a-i gati. Agar-agar trebuie dizolvat in lichid - apa, suc de fructe, lapte, ceai, si apoi adus la fierbere. Se stabilizeaza odata ce ingredientele s-au racit.
Nu adaugati pur si simplu fulgii de agar in preparate.
Respectati instructiunile de pe ambalaj!
Atentie! Enzimele din ananas, smochine, papaya, mango, piersici si kiwi precum si acidul oxalic din cacao, spanac si rubarba diminueaza puterea de inchegare a agar-ului. De asemenea, folosind fructe acide intr-un jeleu, va trebui sa suplimentezi cantitatea de agar-agar cu aproximativ 25%.

absoarbe lichidele agar-agar agar sfaturi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008357 (s)