News Flash:

Aceasta planta poate inlocui sarea din bucatarie. In plus, este o veritabila arma anti-cancer

7 Decembrie 2015
2432 Vizualizari | 0 Comentarii
tarhon
Tarhonul e ideal in special pentru persoanele care nu au voie sa manance sarat. Acesta are un gust puternic, asemanator cu anasonul si usor amarui, drept pentru care da un gust aparte mancarurilor. Astfel, el poate fi folosit cu incredere de cardiaci si de persoanele care au tensiune oscilanta.

Ideal e ca frunzele de tarhon sa fie consumate proaspete, fie in stare cruda, fie inmancaruri, intrucat acesta se poate recolta si se gaseste in piete pana toamna tarziu. Pentru anotimpul rece insa, frunzele se pot pastra uscate si maruntite, dar cel mai bine puse in otet, caci in acest fel isi pastreaza aroma, iar zeama scursa se poate folosi pentru salate.

Tarhonul poate fi consumat si sub forma de infuzie: se fierbe apa, apoi se adauga o lingurita de tarhon la o cana de 250 de mililitri de apa. Cana se acopera, se lasa timp de zece minute, dupa care se bea. Specialistii recomanda consumarea a cel putin o cana cu ceai de tarhon zilnic, potrivit doctorulzilei.ro.

Tarhonul ajuta si la absorbtia gazelor si poate ameliora durerile de dinti pana ajungeti la medic. Efectele benefice sale nu se opresc insa aici. Tarhonul va ajuta sa va relaxati si lupta impotriva oboselii. Este, de asemenea util la producerea bilei de catre ficat, ceea ce ajuta digestia si mareste viteza cu care se elimina toxinele din corp.

Tarhonul este si un pretios aliat in lupta anticancer. Iata cum trebuie sa procedati in acest caz: dati prin masina de tocat sau puneti la blender trei pumni cu tarhon proaspat. Apoi stoarceti bine planta printr-un tifon si beti imediat sucul obtinut. De preferat sa faceti acest lucru dimineata, pe stomacul gol. Sucul poate fi conservat vreme de 12 ore la frigider, insa perioadele ce depasesc acest interval de timp fac ca planta sa nu mai aiba efectul scontat. Atentie insa! Pentru a avea rezultate bune, cura trebuie tinuta minimum o luna.

tarhonul sarat gust puternic anasonul amarui gust cardiaci stare cruda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004784 (s)