News Flash:

Aceasta este bautura care iti taie pofta de mancare

8 Februarie 2016
1791 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai papadie

Daca ti se pare ca mananci prea mult, nu uita de leacurile din natura care iti taie pofta de mancare si te ajuta sa slabesti. 

Valeriana, planta medicinala cu efect calmant, despre care se spune ca ar fi cea mai consumata din lume, taie pofta de mancare aparuta mai ales pe fond de stres.


Incepe sa prepari ceaiul de seara. Peste trei - patru linguri rase de radacina de valeriana toarna o jumatate de litru de apa si lasa amestecul la macerat opt - zece ore. Strecoara, lasa lichidul deoparte si planta ramasa fierbe-o pentru cinci minute in jumatate de litru de apa.


Dupa racire, strecoara si combina cele doua lichide obtinute. Din acest ceai se pot bea una - doua cani pe zi, mai ales catre seara.


Ceaiul de chimen, care stimuleaza digestia si previne balonarea, dar are si marea calitate de a regla pofta de mancare, se recomanda mai ales atunci cand regimul alimentar pe care ti-ai propus sa-l urmezi ti-ar putea afecta tranzitul intestinal.


Ceaiul se prepara punand doua lingurite de seminte de chimen macinat intr-o cana de apa clocotita. Se lasa la macerat cinci minute, apoi se strecoara. Se pot bea doua - trei cani de ceai pe zi, cat se poate de fierbinte, dupa mesele principale.


Contrar celor spuse si stiute din popor, menta nu constipa, ci regleaza tranzitul intestinal. In plus, ceaiul de menta are calitatea de a taia pofta de dulce, cea aparuta pe fond de stres sau oboseala. Din acest ceai se pot bea doua - trei cani pe zi. Nu bea un fel de ceai mai mult de trei saptamani. Se impune o pauza de macar o saptamana, perioada in care poti consuma altfel de ceai, dupa care cura cu cel care te avantajeaza se poate relua.


Ceaiul de cimbru sau de cimbrisor, planta care creste in flora spontana, recomandat mai ales in caz de raceala, impotriva tusei si durerilor din gat, dar si sub forma de inhalatii, in caz de sinuzita, are si marea calitate de a stopa senzatia de foame si asta datorita calitatilor sale energizante. Dimineata, pe stomacul gol, bea o infuzie de cimbru, preparata astfel: toarna o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita, acopera vasul si lasa cateva minute la infuzat. Apoi, strecoara si bea ceaiul cald, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10 - 15 minute.


valeriana efect calmant
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006709 (s)