News Flash:

ACCIDENTUL de pe Autostrada Soarelui: Ce arata primele date din ancheta

11 August 2015
1228 Vizualizari | 0 Comentarii
autocar rasturnat
Primele date ale anchetei privind cauza accidentului de pe Autostrada Soarelui, in care o adolescenta si o femeie din Ucraina au murit si alti peste 50 de ucraineni au fost raniti, indica faptul ca soferul autocarului rasturnat a respectat timpii de conducere si de odihna.
Specialistii Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR) au stabilit ca soferul bulgar care a condus autocarul rasturnat, duminica dimineata, pe Autostrada Soarelui, a respectat timpii de conducere si de odihna, se arata intr-un raspuns al Ministerului Transporturilor transmis marti, la solicitarea agentiei MEDIAFAX.
Conform Ministerului Transporturilor, la locului accidentului a fost prezenta si o echipa de inspectori ISCTR, carora anchetatorii le-au predat diagramele tahograf.
"Din verificarea acestora s-a constatat ca acestea au fost introduse in aparatul tahograf in jur de ora 22.00 si nu au fost constatate abateri cu privire la legislatia cu privire la timpii de conducere si de odihna", a precizat Ministerul Transporturilor in raspunsul transmis la solicitarea MEDIAFAX.
Reprezentantii ministerului au mai aratat ca, in cazul in care la locul accidentului au fost gasite si inregistrarile tahograf din zilele precedente, acestea au fost ridicate de politisti.
Autocarul in care se aflau 53 de ucraineni, adulti si copii, si care se indrepta spre Bucuresti s-a rasturnat, in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 02.00, pe Autostrada Soarelui. In urma accidentului, o adolescenta de 17 ani si o femeie au decedat, 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost trasportate la mai multe spitale din Capitala, iar trei au refuzat transferul spre unitatile medicale.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004926 (s)