News Flash:

Accidentul de parasutism de la Clinceni: Tanara moarta era handbalista la echipa din Slobozia. Cercetare pentru ucidere din culpa si incalcarea obligatiilor de siguranta

19 Octombrie 2015
1405 Vizualizari | 0 Comentarii
andreea nica
Ancheta in cazul accidentului de parasutism produs duminica dimineata la Clinceni se face pentru ucidere si vatamare corporala din culpa si incalcarea obligatiilor de siguranta zborului, informeaza Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.
Potrivit unui comunicat al parchetului, procurorii s-au sesizat duminica din oficiu cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, pe Aerodromul Clinceni, judetul Ilfov s-a produs un accident aviatic, in care a fost implicat un avion proprietate privata, din care trei sportivi parasutisti au efectuat un salt, la impactul cu solul rezultand decesul unuia dintre ei si ranirea grava a celorlalti doi, ulterior, la spital, survenind si decesul uneia dintre victimele ranite.
La eveniment s-a deplasat imediat echipa operativa, formata din procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si politisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - Directia Politie Transporturi - Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti, care a efectuat cercetarea la fata locului.
La aceeasi data, in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului, prevazute de art. 192 Cod penal, art.196 Cod penal si art.98 din OUG 29/1997 privind Codul aerian civil.
Accidentul de parasutism a avut loc duminica dimineata, dupa ce instructorul Adrian Constandache a sarit in tandem cu Andreea Nica, in varsta de 27 de ani, jucatoare la clubul de handbal Unirea Slobozia, iar la scurt timp a facut un salt si Dan Floroiu. Acesta din urma ar fi avut probleme cu parasuta, s-a apropiat prea repede de parasuta cu care au sarit ceilalti doi si, in urma impactului, ar fi cazut toti de la aproximativ 70 de metri inaltime.
Dan Floroiu a intrat in stop cardio-respirator si a decedat la locul accidentului. Andreea Nica a fost dusa la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a decedat cateva ore mai tarziu, duminica dupa-amiaza.
Instructorul de parasutism Adrian Constandache, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dus la Spitalul de Urgenta Floreasca, fiind internat la sectia de Terapie Intensiva.
Purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, dr. Bopgdan Oprita, declara, duminica, ca pacientul are un traumatism cranio-cerebral, este intubat si ventilat, aratand ca starea barbatului este destul de grava.
Potrivit reprezentantilor Aeroclubului Bucuresti, instructorul Adrian Constandache avea o experienta de 4.000 de salturi, iar Dan Floroiu, de circa 100 de salturi.
Adrian Constandache, in varsta de 43 de ani, este de origine din Timisoara, unde a urmat cursurile Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud, el avand doi copii. Sotia lui Adrian Constandache este instructor de parasutism la Aerodromul Tuzla, ea fiind multipla campioana nationala.
Pe pagina sa de Facebook, un tanar care i-a fost elev il numeste unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut si ii multumeste ca i-a dat incredere si curaj.
Andreea Nica avea 27 de ani si era handbalista la echipa Unirea Slobozia, iar duminica era la primul salt cu parasuta.
Decesul Andreei Nica a fost anuntat si pe pagina de internet a clubului de handbal Unirea Slobozia: "Jucatoarea clubului nostru, Andreea Nica, a decedat in urma unui accident de parasutism petrecut pe Aerodromul Clinceni. In varsta de 27 de ani, Andreea a aparat poarta Unirii inca de la infiintarea echipei de handbal feminin. Dumnezeu sa te odihneasca in pace!".
Dan Floroiu, in varsta de 49 de ani, era din Galati si locuia la Iasi, potrivit paginii sale de Facebook. Era managing partner la o firma de IT din Iasi.
Mediafax.ro

clinceni aerodromul clinceni adrian constandache andreea nica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005929 (s)