News Flash:

Accident de munca mortal la Oltchim

12 Decembrie 2017
791 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd cluj

Un muncitor a murit si altul a fost ranit dupa ce au cazut, marti, de la o inaltime de patru metri, intr-un vas de colectare, pe platforma Oltchim. Politistii au deschis o ancheta, accidentul de munca fiind investigat si de Inspectoratul Teritorial de Munca Valcea.
Purtatorul de cuvant al ISU Olt, locotenent colonelul Catalin Popescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca cei doi muncitori au cazut de la aproximativ patru metri inaltime, pe platforma combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

”Accidentul de munca s-a petrecut pe platforma chimica. Se pare ca doua persoane au cazut intr-un vas de colectare gol, de la o inaltime de aproximativ patru metri. O persoana este constienta, iar cealalta a fost declarata decedata”, a afirmat Popescu.

Potrivit acestuia, muncitorul care a murit avea 48 de ani, iar cel ranit are 59 de ani.
Sursa citata a adaugat ca victima care a supravietuit accidentului se afla in stare grava la spital.

Politistii au deschis o ancheta in acest caz, accidentul de munca fiind investigat si de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Valcea.

Purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, Sandra Dascalete, a declarat ca a fost intocmit un dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul muncitorului in varsta de 48 de ani care a murit si pentru vatamare corporala din culpa in cazul celuilat, in varsta de 59 de ani.

”Din primele cercetari s-a stabilit ca cei doi faceau lucrari de reparatie la un recipient in care fusesera anumite substante toxice”, a declarat Sandra Dascalete.

Potrivit acesteia, exista posibilitatea ca muncitorii sa fi cazut dupa ce au inhalat substantele respective.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005726 (s)