News Flash:

Acces alternativ pe autostrada A1 spre Deva

26 August 2014
660 Vizualizari | 0 Comentarii
Pana la finalizarea celui de-al doilea lot al autostrazii Timisoara – Lugoj, soferii sunt nevoiti sa coboare de pe autostrada intre Izvin si Remetea Mare pentru a urca din nou pe autostrada la intersectia cu centura de ocolire a Lugojului. Iata ca, de curand, s-a lucrat la un nou drum de acces, nu este vorba de unul nou, ci de o investitie pentru reabilitarea unui drum judetean care ofera o ruta alternativa de intrare pe autostrada, cel dintre Costeiu si Paru.
Traversarea Banatului pe autostrada ramane inca un vis. Se poate merge pe drumul rapid de la Arad pana la Izvin, iar de acolo conducatorii auto sunt nevoiti sa coboare pe vechiul drum national spre Lugoj pentru a-si continua drumul. Dupa cateva zeci de kilometri de drum national urmeaza primul lot din autostrada Lugoj – Deva si inca o noua portiune de drum asfaltat rapid. Dar, pentru a intra pe acest lot accesul se face de pe centura Lugojului si o portiune din autostrada A6 ce va lega, la o data total necunoscuta, Lugojul de Craiova.
Iata ca reabilitarea unui drum judetean ofera o noua alternativa de acces pe A6, cel putin pentru autoturisme. Este vorba de drumul judetean DJ609B, care porneste de la Costeiu, localitate aflata inainte de Lugoj. De aici se merge, pret de aproximativ sapte kilometri spre Tipari si apoi la Paru. Aici, chiar la iesirea din sat, exista posibilitatea intrarii si iesirii de pe A6, fiind amenajat un nod de acces. Se vireaza spre dreapta dupa care se ajunge la un sens giratoriu si de aici la nodul de intrare pe autostrada.
Aceasta portiune de drum a fost reasfaltata, iar carosabilul largit, soseaua fiind in administrarea Consiliului Judetean Timis. Banii folositi la reabilitare provin din creditul de 200 de milioane de lei care a dus la atatea dispute in randul consilierilor, atunci cand a fost contactat.
Acesta este un nou exemplu al beneficiilor aduse de ridicarea unei autostrazi. Locuitorii din zona spun ca lucrari la aceasta sosea nu au mai fost facute de ani buni. Intrebat daca pe acolo se ajunge spre autostrada, un batran de pe marginea drumului in localitatea Tipari spunea: „Io cred ca incolo e drumul nou. Astia tot au lucrat pe aici, io mi-s de ani buni aici si la drumul asta cu gropi n-au mai carpit de nu mai stiu cand. Acum e ca in palma, ca daca venea Salvarea dupa noi cand ni-s becegi se rupea pana aici”. Tion.ro

timisoara lugoj traversarea banatului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018235 (s)