News Flash:

Academia de Politie: Sunt verificate toate lucrarile de doctorat elaborate de la infiintarea scolii

25 Iulie 2016
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
academia de politie
Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" anunta ca toate tezele de doctorat elaborate de la infiintarea scolii doctorale sunt verificate, dupa ce Comisia de Etica a unitatii de invatamant a cerut retragerea titlului de doctor in cazul lui Robert Negoita, avand suspiciuni de "plagiat multiplu".
"Comisia a constat ca exista suspiciunea unui caz de plagiat multiplu, referitor la redactarea acestui doctorat (n.r. al lui Robert Negoita). Comisia de la CNATDCU urmeaza sa se pronunte si sa ne transmita concluzia finala. La nivelul Academiei am dispus o evaluare interna cu privire la continutul tuturor tezelor de doctorat elaborate in institutie. Acest lucru se face printr-un sistem antiplagiat achizitionat de Academie, potrivit normelor Ministerului Educatiei. In momentul de fata nu avem nicio solicitare din partea CNAT. Comisia de Etica nu ne-a sesizat cu niciun alt caz. Decizia de verificare a tuturor lucrarilor a venit dupa aparitia in presa a unor materiale privind suspiciuni de plagiat. Am solicitat directorului Scolii Doctorale sa verifice toate tezele elaborate de la infiintarea scolii. Evaluarea este in desfasurare", a declarat pentru MEDIAFAX Daniel Torje, rectorul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza".
Verificarile vin dupa ce vineri, Comisia de Etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" a transmis catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare cererea privind retragerea titlului de doctor in cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoita, institutia de invatamant avand suspiciuni potrivit carora lucrarea de doctorat este plagiata.
"Singurul lucru pe care il regret este acela de a ma fi lasat tentat, in trecut, de aceasta "moda" a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum si din care am invatat o lectie importanta: singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa! Mi-am asumat acest principiu in calitate de primar dar, din pacate, nu l-am avut in vedere din perspectiva academica. Tocmai de aceea, ma voi supune deciziei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), daca acesta va decide sa imi retraga titlul de doctor", a replicat primarul sectorului 3.

Robert Negoita este doctor in Stiinte Juridice din anul 2012, cand si-a dat doctoratul la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", teza fiind intitulata "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social".

robert negoita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007045 (s)