News Flash:

A vazut un batran la cumparaturi in supermarket care o privea insistent, de parca ar fi avut nevoie de ceva. A mers la el si l-a intrebat daca poate sa-l ajute. Cand i-a spus ce facuse au plans amandoi, angajatii i-au ajutat. Uite ce au facut toti

13 Mai 2018
820 Vizualizari | 0 Comentarii
Lisa Lemming Jackson

Am dat recent de aceasta poveste, este foarte speciala, iata de ce. Totul s-a petrecut intr-o zi care parea perfect normala. O femeie, Lisa Lemming Jackson, din Georgia, SUA, era la cumparaturi in supermarket. Acolo ea a vazut un barbat care parea sa aiba nevoie de ajutor. Ceea ce s-a intamplat apoi este, pentru mine, dovada ca oamenii inca mai sunt in stare sa se ajute unii pe altii si ca inca le mai pasa de ceilalti, semenii lor. 
Lisa a povestit despre acest eveniment care a afectat-o si pe ea profund, iata totul in cuvintele ei:
 
,,Tocmai am petrecut doua ore cu un batran la Kroger (supermarket). La inceput eu i-am zambit, ne-am privit. In timp ce mergeam pe langa el, arata de parca ar fi avut nevoie de ceva. M-am intors si l-am intrebat daca il pot ajuta cu ceva. Instant a inceput sa planga.
Mi-a zis ca are cancer la colon si ca a avut un accident. Daca se ridica in picioare, toata lumea va observa. (Supermarketurile din America au carucioare unde batranii pot sta jos in timp ce fac cumparaturi.) M-a intrebat ce ar trebui sa faca.
Privirea lui care exprima demnitate pierduta mi-a pus un nod in gat.

Din acel moment angajatii magazinului s-au miscat repede, ne-au adus servetele umede, lenjerie, si le-au dus discret in baia angajatilor. Acolo i-au dat pana si haine.
A plans si si-a cerut scuze. A zis ca trebuie sa se grabeasca, isi lasase sotia acasa singura. Cand am trecut pe la casa i-am gasit cumparaturile gata puse in punga si cineva, nu stiu cine, platise deja pentru ele.
A inceput sa planga si mai tare.
A spus ca a luptat in Vietnam si in Razboiul din Coreea, ca isi iubeste tara, dar a mai spus si ca pana in ziua aceea crezuse ca tara lui uitase de el. Am plans amandoi si i-am spus si eu ce greutati am si de ce imi e frica… M-a incurajat si mi-a spus vorbe foarte intelepte. M-a incurajat spunandu-mi ca, poate, pana la urma umanitatea inca mai este in stare sa ii pese, oamenilor inca le mai pasa de semenii lor.
Ziua de astazi mie mi-a dovedit-o din plin.
Iti multumesc Elmer (numele batranului), multumesc Kroger (supermarketul), si iti multumesc, Doamne, pentru lectia pe care am primit-o azi.”
Cred ca aceasta femeie este un exemplu excelent pentru faptul ca actiunile mici pot aduce o schimbare uriasa. 

sursa: rol.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005543 (s)