News Flash:

A stropit rosiile si castravetii cu acest amestec si nu au mai fost niciodată atacate de boala

11 Mai 2018
17431 Vizualizari | 0 Comentarii
rosiile

„Va voi invata si pe voi metoda de fertilizare naturala care pentru mine functioneaza cel mai bine.

Pentru mine, cel mai eficient este sa incalzesc 4 litri de apa pana la o temperatura de cel mult 38 de grade Celsius (temperaturile mai ridicate de atat pot omori drojdiile), cantitate la care dizolv 15 linguri de zahar si 15 grame de drojdii uscate.

Tin sa fac aici o precizare importanta:

Vasul folosit trebuie sa fie mult mai mare 4 litri, deoarece, pe durata procesului de fermentatie, volumul lichidului creste de cel putin 2 ori! Trebuie neaparat sa iei in calcul acest aspect.

Lasa drojdiile sa actioneze timp de 5-10 ore, amestecand din cand in cand lichidul. Eu prefer sa prepar fertilizantul in prima parte a zilei, pentru ca seara sa-l am deja gata si sa-l si folosesc in gradina.

La final, umple o galeata cu 6 litri de apa, completeaza cu 4 litri de infuzie de drojdie, dupa care stropeste plantele cu amestecul obtinut. Solutia este grozava pentru stropirea tuturor legumelor, dar mai ales a rosiilor si a castravetilor.”

Castravetii trebuie fertilizati astfel o data la 10-12 zile, iar rosiile si celelalte legume, o data la 15 zile. In general, eu folosesc cam 1 litru la fiecare tufa si, inainte de fertilizare, ud bine plantele cu apa curata.

Solutia pe care v-am prezentat-o poate fi folosita nu numai pentru fertilizarea la radacina, ci si pentru stropirea frunzelor plantelor. Astfel, plantele sunt mai bine protejate de mana si alte boli fungice. Fiind la randul lor organisme fungice, dar benefice, drojdiile impiedica inmultirea ciupercilor daunatoare.

Fertilizarea cu drojdie produce efecte vizibile dupa cca. 5-6 zile de la folosire: frunzele capata o culoare verde-intens si un aspect sanatos, iar planta devine mai viguroasa, creste mai repede si produce un rod mai bogat.

Dupa cum am mentionat mai devreme, cel mai bine este sa stropesti frunzele seara, cu putin timp inainte de apusul soarelui, pentru ca planta sa retina totii nutrientii necesari, iar frunzele sa nu fie parjolite de soare.
Retineti acest truc simplu pentru gradinarit si folositi-l ori de cate ori aveti nevoie. Veti ramane uimiti de efecte!”


vasul drojdiile castravetii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007872 (s)