News Flash:

A scazut numarul copiilor abandonati in unitatile sanitare din Caras-Severin

6 August 2016
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
materniotatea bega
Un numar de trei copii au fost abandonati, in acest an, in diferite unitati sanitare din judetul Caras-Severin, cu patru mai putini decat in aceeasi perioada a anului trecut. 
'La nivelul judetului Caras-Severin, Serviciul de urgenta din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a fost sesizat cu privire la un numar de trei copii parasiti in unitati sanitare, cazuri pe care specialistii acestui compartiment le-au instrumentat potrivit legii. Toti cei trei copii in cauza au fost abandonati pe parcursul primelor trei luni ale anului 2016, in trimestrul al doilea al anului nefiind inregistrat niciun abandon al unui nou-nascut in unitatile sanitare din judet. Precizam ca toti cei trei copii parasiti au nasterea inregistrata', a informat vicepresedinta Comisiei pentru Protectia Copilului din Consiliul Judetean (CJ) Caras-Severin, Ana Vasile. 
Analizand situatia copiilor parasiti in unitati sanitare, pe parcursul primului semestru al anului in curs, s-a constatat ca numarul acestora este in scadere fata de cel al copiilor parasiti in primul semestru al anului trecut, si anume trei copii in 2016, fata de sapte in anul anterior. 
In general, mamele care si-au abandonat copiii in maternitati au un nivel socio-economic foarte scazut, iar motivele pentru care fac acest gest sunt diverse, de la lipsa de maturitate si incapacitatea de a se descurca singure, pana la problemele personale sau emotionale, ori tulburarile de personalitate. Potrivit Anei Vasile, cele mai multe dintre aceste mame au auzit de cel putin o metoda contraceptiva moderna pentru a preveni o sarcina nedorita, dar utilizarea acestor metode nu reprezinta o prioritate pentru cele in cauza. 
In ceea ce priveste situatia gravidelor aflate in risc social, Ana Vasile a spus ca nu exista o evidenta a acestei categorii de persoane, avand in vedere ca, in cele mai multe dintre cazuri, persoanele respective nu se prezinta la unitati sanitare pentru efectuarea unor controale medicale periodice. Daca s-ar prezenta la medic, conform angajatei CJ, acestea ar putea fi identificate si luate in evidenta, iar problemele sociale ar putea fi depistate din timp, in scopul realizarii unei interventii operative si eficiente pentru reducerea riscului de abandon. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005346 (s)