News Flash:

A mancat zilnic 3 curmale timp de 12 zile. Ce a urmat este absolut incredibil!

25 Februarie 2016
126000 Vizualizari | 0 Comentarii
curmale2
Probabil stiti ca in ziua de azi curmalele sunt considerate alimente complete. Dar ce beneficii v-ar aduce daca le-ati consuma zilnic? Din pacate majoritatea oamenilor nici nu se gandesc la beneficiile extraordinare ale consumului de curmale. Experienta arata ca daca veti consuma macar 3 curmale pe zi, sanatatea dvs. va simti imbunatatiri considerabile.
Pline de nutrienti
Curmalele au in abundenta nutrienti folositori pentru sanatate. Consumul a doar 3 curmale pe zi acopera necesarul de vitamine. Printre cei mai importanti nutrienti din acest fructe se numara:

Cupru
Fibre
Potasiu
Magneziu
Vitamina B6
Mangan
Imbunatatiri in sistemul digestiv
Curmalele imbunatatesc functionarea sistemului digestiv. Daca suferiti de una din urmatoarele afectiuni digestive, acest fructe va vor ajuta sa va tratati:
Constipatie
Sindromul colonului iritabil
Probleme gastro-intestinale
Continutul inalt de fibre contribuie de asemenea la prevenirea cancerului de colon si a altor boli. Curmalele de asemenea ajuta la tratarea hemoroizilor.
Efecte analgezice
Curmalele sunt de asemenea bogate in magneziu. Acest nutrient are efecte antiinflamatorii si ajuta la alinarea durerilor. Cercetarile demonstreaza ca magneziul este eficient in reducerea inflamatiilor arteriale si reduce riscul de dezvolta a bolilor cardiace. De asemenea el lupta cu inflamatiile cauzate de ale boli, cum ar fi artrita sau sindromul Alzheimer.
Ajuta la procesul de nastere
Studiile realizate la Universitatea Santo Thomas au demonstrat efectele benefice ale curmalelor in procesul de nastere. Cercetarea a aratat ca femeile care au consumat regulat curmale cu 1 luna inainte de termen au avut o nastere mai usoara.
Lupta cu hipertensiunea si atacul vascular cerebral
De asemenea curmalele reduc tensiunea arteriala, fapt datorat mai ales continutului de magneziu. Milioane de oameni din intreaga lume sufera de hipertensiune si apeleaza la medicamente. Daca ar consuma mai multe curmale, dependenta lor de preparatele farmaceutice ar fi mult mai redusa.
Continutul de potasiu in curmale imbunatateste sanatatea inimii prin reglarea functionarii sale si a tensiunii arteriale.
Studiile privind relatia dintre consumul de curmale si riscul de atac vascular cerebral de asemenea au demonstrat efecte pozitive. Un sir intreg de studii arata ca prezenta a 100 mg de magneziu in meniul zilnic reduce riscul de atac cu 10%. Rezultatele acestor studii au fost publicate in American Journal of Clinical Nutrition.
Imbunatatirea abilitatilor cognitive
Cercetarea arata de asemenea ca nutrientii din componenta curmalelor sunt benefici pentru functionarea creierului. Un alt studiu a aratat ca vitamina B6 are si ea un efect pozitiv asupra functionarii creierului. Asadar, daca veti consuma curmale zilnic, veti stimula memoria si concentratia si veti avea o minte mai iute.
“Continutul tuturor articolelor este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.” sursa: Sanatosi.com

curmale cupru fibre potasiu magneziu vitamina b6 mangan curmalele i
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 43 queries | Mysql time :0.041277 (s)