News Flash:

A inceput scoala! Sfaturi utile pentru parinti si elevi

14 Septembrie 2015
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi claasa a 8a
Inceputul scolii reprezinta intrarea in colectivitate si un efort suplimentar, deloc de neglijat, atat din punct de vedere fizic cat si psihic.
 
Mare atentie la igiena, alimentatie si tipul de ghiozdan:
1. toate regulile de igiena trebuie respectate intrucat in colectivitatile scolare exista un risc crescut de transmitere a numeroase boli infecto-contagioase, fie prin maini murdare, tuse si stranut, fie prin obiecte contaminate. Unghiile taiate, spalatul mainilor cu apa si sapun cel putin inainte de masa si la utilizarea grupurilor sanitare, utilzarea batistei in cazul tusei sau stranutului sau a servetelelor de unica folosinta (! nu a manecilor) pentru stergerea secretiilor nazale sunt doar cateva masuri ce previn transmisia microbilor.
2. luarea micului dejun e obligatorie iar ,,pachetelul” cu alimente trebuie sa fie neperisabil, adaptat caloric efortului, sa poata fi consumat usor, respectand regulile de igiena. Avertizati copii sa nu consume alimente de tip fast-food de la magazinele de pe langa scoala din cele cu provenienta incerta sau oferite de persoane necunoscute.
3. alegerea tipului de ghiozdan si a rechizitelor are mare influenta in prevenirea sau dezvoltarea patologiei osteorticulare ce poate merge de la durere pana la compresiunile plexului brahial si deformarea coloanei vertebrale (lordoze, cifoscolioze).
 
4. Nu uitati sa faceti chiar dumneavoastra un sumar triaj sumar epidemiologic. Daca are febra, secretii nazale abundente, dureri faringiene, tuse, diaree, eruptii cutanate sau mucoase, consultati medicul de familie inainte de a-l aduce in colectivitate.
 
5-Nu uitati sa avertizati profesorii asupra eventualelor probleme medicale (alergii, probleme cardiace, oftalmolgice) precum si a solutiilor terapeutice de urgenta.
 
Conf.univ.dr. Tudor Ciuhodaru
Medic primar urgente




Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1374 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008440 (s)