News Flash:

A inceput cosmarul pentru soferii din Timisoara

6 August 2016
1378 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaj jiu1
Pasajul Jiul a fost inchis si ar trebui sa ramana asa vreme de minimum doua saptamani – maximum 20 de zile. Cum a plouat insa cu galeata luni noaptea, reprezentantii primariei s-au gandit sa il redeschida, pentru ca oricum nu se poate lucra pe sub trecerea de cale ferata. Pasajul este inundat insa, asa ca autoritatile locale au chemat Aquatim sa scoata apa din el si apoi sa il redeschida, pentru o perioada.
Atentie! Au fost schimbate din nou regulile de circulatie in intersectia de la Spitalul de Copii „Louis Turcanu”. Soferii care au trecut luni seara prin zona s-au descurcat pe intuneric, pentru ca Enel a adus din nou bezna in Timisoara.
La aproape o ora de la inchiderea Pasajului Jiul, s-a lasat bezna peste toata zona. A fost intuneric si in alte cartiere ale orasului. Unii dintre soferii care au trecut prin zona nu au stiut ca au interzis prin trecerea pe sub calea ferata si au vrut sa intoarca, dar nu au avut voie, politistii de la Rutiera fiind la fata locului.
Muncitorii ar fi trebuit sa se apuce efectiv de treaba in dimineata zilei de marti, insa ploaia torentiala din noaptea de luni spre marti le-a stricat planurile.
„Pentru ca acolo se vor instala utilajele de forare, se va inchide complet circulatia si prin pasaj si pe str. Nera. Firma s-a angajat ca in 20 de zile sa finalizeze aceste lucrari care necesita inchiderea completa a traficului. De la 1 august, timp de 20 de zile, maximum, va fi inchis traficul complet”, declara, zilele trecute, primarul Nicolae Robu.
Pietonii vor mai putea trece momentan pe acolo, insa in cateva zile le va fi pus la dispozitie si tunelul pietonal pe sub calea ferata, redeschis dupa 28 de ani.
A fost aglomeratie si la intersectia de la Spitalul de Copii, unde primarul Nicolae Robu a decis sa schimbe din nou regulile de circulatie, motivand ca cele prezentate initial nu au fost gandite prea bine. Masinile care veneau dinspre gara aveau intermitent inca de luni seara la dreapta, spre catedrala.
Atat soferii care vin dinspre catedrala, cat si cei care vin dinspre gara au la dispozitie cate doua benzi pe sens. Atentie! Nu este permis virajul la stanga pentru soferii care vin dinspre catedrala, conducatorii auto trebuind sa faca obligatoriu la dreapta.
Va reamintim, pentru a putea evita trecerea pe sub calea ferata, daca veniti dinspre Calea Circumvalatiunii puteti merge spre centru pe strada Coriolan Brediceanu, care si-a schimbat sensul de mers.
Dupa finalizarea lucrarilor, programate sa dureze 14 luni, pasajul va avea cinci benzi de circulatie, iar strada Jiul patru benzi. Largirea acestuia nu inseamna doar lucrari pe sub trecerea de cale ferata, ci si reorganizarea intersectiei. Vor fi amenajari stradale si pe Bd. Republicii, se va pastra geometria, iar sensurile de circulatie vor fi separate prin realizarea unor insule. Pentru mijloacele de transport in comun vor fi amenajate alveole, iar intersectia cu rampa pasajului se va realiza cu cinci benzi si insula directionala centrala. Pe ambele parti vor fi amenajate piste pentru biciclisti si trotuare.

pasajul jiul nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004978 (s)