News Flash:

A fost descoperit un nou efect al ibuprofenului

16 Septembrie 2017
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
ibuprofen
Exercitiile cu greutati reprezinta o modalitate eficienta pentru imbunatatirea performantelor fizice si a aspectului, fie ca acestea presupun cresterea volumului de masa musculara sau arderea grasimilor, insa, potrivit unui studiu recent, un tip de medicamente utilizate pe scara larga ar putea impiedica atingerea acestor scopuri, relateaza The Independent.

O echipa de cercetatori din Suedia a descoperit ca administrarea regulata a medicamentelor antiinflamatoare (precum ibuprofen) poate inhiba dezvoltarea musculara, relateaza Agerpres.

Studiul, efectuat la Institutul Karolinska si publicat in „Acta Physiologica”, a analizat efectele ibuprofenului asupra muschilor scheletici ai adultilor tineri, sanatosi, care practicau exercitiile cu greutati.

Participantii, a caror varsta a fost cuprinsa intre 18 si 35 de ani, au fost impartiti in mod aleatoriu in doua grupuri. Jumatate dintre acestia au primit o doza relativ ridicata de ibuprofen (1.200 mg, considerata o doza normala in 24 de ore), iar celorlalti li s-a administrat o doza mica de aspirina (75 mg), in fiecare zi, timp de opt saptamani.

In acelasi timp, participantii au efectuat exercitii cu greutati concepute special pentru coapse, de doua sau trei ori pe saptamana.

Dupa cele opt saptamani, oamenii de stiinta au masurat anumite variabile, inclusiv cresterea masei musculare, forta si markerii antiinflamatori din muschi.

Cercetatorii au descoperit ca muschii persoanelor care au luat doze mici de aspirina s-au dublat in comparatie cu celalalt grup.

De asemenea, s-a constatat ca si forta musculara a fost afectata de dozele ridicate de ibuprofen, insa diferenta nu a fost atat de mare ca in cazul cresterii masei musculare.

„Rezultatele sunt extrem de interesante din moment ce utilizarea medicamentelor antiinflamatoare este atat de raspandita, atat printre atletii de elita cat si a indivizilor care desfasoara activitati (sportive — n.r.) recreationale”, a sustinut Tommy Lundberg, cercetator in cadrul institutului amintit, unul dintre semnatarii studiului.

Lundberg a adaugat ca s-a optat pentru analizarea efectelor ibuprofenului deoarece este cel mai studiat antiinflamator de pe piata, insa cercetatorii considera ca oricare medicament antiinflamator nesteroidian de pe piata ar avea efecte similare.

medicamente antiinflamatoare dezvoltarea musculara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005415 (s)