News Flash:

A fost CUTREMUR in Romania!

12 Decembrie 2017
291 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremur1 1

Un cutremur de 3.7 grade pe scara Richter s-a produs in Romania in 12 decembrie, la ora 00:15. Seismul nu a produs pagube materiale, dar a fost resimtit in zona epicentrului sau.

Cutremurul a avut loc la o adancime de 133 km, iar zonele au fost in care s-au resimtit au fost: Buzau, Bucuresti, Gura Teghii.

Anuntul INFP – Informatii suplimentare

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite:

In ziua de 12/12/2017 la ora 00:15:12 (ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 3.8 pe scara Richter, la adancimea de 125km.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de II grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(12km), Covasna(45km), Intorsura Buzaului(45km), Mizil(47km), Valenii de Munte(50km).

Cand vine cutremurul mare in Romania. Gheorghe Marmureanu a facut anuntul

Celebrul fizician Gheorghe Marmureanu a revenit cu noi informatii legate de viitorul cutremur major ce se va produce in Romania.

Specialistul spune ca, potrivit unor analize care iau in calcul date din ultimii 1000 de ani, tara noastra nu se va confrunta cu un cutremur major pana cel putin in anul 2040.

“Viitorul mare cutremur va fi in 2040, dupa analize facute de peste o mie de ani. Aceasta e prima varianta, iar a doua varianta e ca un cutremur mare sa fie in 2077 sau 2078”, a spus el.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, crede ca un viitor mare seism nu poate fi prezis cu exactitate

“Nu se poate estima, nu avem de unde sa stim cand va fi urmatorul mare cutremur. Dumnezeu stie sau Vrancea stie cand se va produce un cutremur.

“Pamantul, la o adancime mai mare, nu il putem cunoaste, nu se pot face decat estimari foarte grosiere. Ce se intampla la 130 de kilometri nu avem de unde sti deocamdata.

“Trebuie echipamente mult mai performante, cercetari foarte focusate pe anumite domenii ca sa vedem care sunt fenomenele. Vrancea e o zona complexa din punct de vedere seismic. Nu sunt metode de estimare a urmatorului mare cutremur si a timpului cand se va produce”, a declarat Constantin Ionescu.

Citeste si Senatul a adoptat Sistemul RO-ALERT. Avertizarile meteo se vor trimite direct pe telefonul mobil

Senatul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 72/2017 privind implementarea Sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta “RO-ALERT”. Sistemul de avertizare a populatiei in situatii de urgenta ”RO-ALERT” va fi implementat pe teritoriul Romaniei in scopul prevenirii pierderii de vieti omenesti ca urmare a fenomenelor meteorologice si hidrologice periculoase.

Prin Sistemul ”RO-ALERT” sunt transmise populatiei mesaje de avertizare in timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicatiilor si tehnlogiei informatiilor. Sisteme similare si-au dovedit eficienta in SUA, Olanda, Lituania, Franta, Germania si Belgia.

Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul retelelor operatorilor de telefonie mobila;

Transmiterea rapida a mesajelor catre toti utilizatorii aflati in arealul amenintat chiar in conditii de congestie a retelelor operatorilor de telefonie mobila;

Afisarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fara a fi necesara vreo interventie a utilizatorului;

Repetarea ciclica a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;

Receptarea mesajelor de avertizare si de catre terminalele aflate in roaming;

Acuratetea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informatiilor furnizate de surse autorizate.

Sistemul va fi pus in aplicare de catre Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Situa
tii de Urgenta, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicatii Speciale si va fi operat de catre structurile operationale cu functionare 24/24 ale IGSU si structurilor subordonate acestuia.

Ca sistem de backup, Departamentul pentru Situatii de Urgenta va dispune de un terminal cu aceleasi functionalitati.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0735 (s) | 25 queries | Mysql time :0.019180 (s)