News Flash:

9 sfaturi pentru prevenirea infectiei la rinichi

25 Martie 2016
2090 Vizualizari | 0 Comentarii
rinichji cazut

Infectia rinichilor (pielonefrita) este o afectiune a tractului urinar care incepe in general la nivelul uretrei sau vezicii urinare si se extinde apoi pana la rinichi. Netratata la timp si corespunzator, boala, care afecteaza mai mult femeile, poate afecta permanent rinichilor.

Infectiile renale sunt cauzate de bacterii precum E.Coli, Chlamydia sau Mycoplasma. In majoritatea cazurilor, ele genereaza simptome tipice, care pot fi tratate cu antibiotice. Rezultatele apar de obicei in cateva zile, iar simptomele ar trebui sa dispara, dar tratamentul trebuie continuat cel putin o saptamana pentru a elimina infectia. Atunci cand lucrurile devin complicate si este vorba de o infectie severa, se impune spitalizarea. Iata cateva sfaturi pentru prevenirea infectiei la rinichi:

1. Urinati cu regularitate.
Pot sa apara situatii in care trebuie sa retineti urina o perioada mai indelungata de timp. Insa, atentie, aceasta cazuri nu trebuie sa se transforme intr-un obicei! Urinatul elimina o varietate de toxine din organism, contribuind astfel la mentinerea sanatatii rinichilor si a vezicii urinare.

De asemenea, urinati dupa un act sexual. Astfel, uretra se curata si este eliminata orice bacterie care poate genera infectie.

2. Beti multa apa
Unele persoane consuma cantitati mari de cafea, bauturi carbogazoase si ceaiuri. Nu este nimic in neregula cu diversificarea bauturilor, insa prea multe bauturi carbogazoase si cafea pot dauna rinichilor si pot provoca infectii recurente. Organismul are nevoie de lichide pentru a curata rinichii si pentru a elimina bacteriile si toxinele.

Persoanele care nu beau apa suficienta pot experimenta o senzatie de arsura sau durere la urinare, si, ocazional, durere in portiunea inferioara a spatelui. Acestea sunt semne ale instalarii unei infectii iminente la nivelul rinichilor. Cea mai buna metoda de a se proteja este consumul a opt pahare de apa pe zi. Daca nu va place apa, luati in considerare sucul de merisoare.

3. Nu neglijati infectiile vezicii urinare
Daca suspectati o infectie a vezicii urinare, solicitati imediat tratament medical. Tratamentul la domiciliu include de obicei un consum crescut de apa si medicatie antialgica, dar, in cazul in care simptomele nu dispar in 72 de ore, ar putea fi necesar un antibiotic. Simptomele unei infectii la nivelul vezicii urinare includ senzatie de arsura sau durere la urinare, dureri usoare abdominale, dureri de spate si febra. Pe de alta parte, simptomele unei infectii la rinichi sunt mai severe si includ febra mare, oboseala extrema, confuzie, sange in urina, transpiratii nocturne si frisoane.

4. Faceti dus
Unele persoane care prefera baile sunt mai susceptibile de a dezvolta o infectie la rinichi. Uleiurile de baie si gelurile contin ingrediente care pot irita uretra si contribuie astfel la instalarea unei infectii. Daca sunteti predispus la infectii recurente, renuntati la baie si alegeti dusurile.

5. Evitati baile cu spuma
Acestea indeparteaza mucusul de protectie de la nivelul orificiului extern al uretrei si permite accesul germenilor.

6. Purtati lenjerie din bumbac
Aceasta permite evaporarea umiditatii si previne aparitia unui mediu favorabil pentru dezvoltarea microorganismelor. Evitati lenjeria de corp sintetica si pantalonii stramti.

7. Evitati spray-urile pentru igiena intima feminine
Cu toate ca multe produse de acest tip pretind a fi hipoalergenice, ele pot contribui la instalarea unor infectii ale vezicii urinare si ale rinichilor. Evitati utilizarea lor prelungita. Ori de cate ori este posibil, nu folositi servetele umede parfumate sau spray-uri pentru zona genitala.

8. Stergeti-va din fata spre spate
Unul dintre cele mai bune moduri de a evita o infectie la rinichi este acela ca dupa ce folositi toaleta sa va stergeti din fata spre spate.

9. Consumati vitamina C in mod regulat
Doza optima este de 1 gram pe zi. Acest lucru ajuta la mentinerea aciditatii urinii si previne dezvoltarea microorganismelor.


infectia rinichilor pielonefrita infectiile renale faceti dus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004965 (s)