News Flash:

8 din 10 cupluri se confrunta cu lipsa de afectiune a partenerilor

25 Iulie 2018
794 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum poti opri infidelitatea in cuplu

Infidelitatea nu este principala problema pe care o au cuplurile din Romania. Partenerii care ajung in cabinetele specializate se plang ca nu sunt sustinuti de partener si de delasarea pe plan personal.

8 din 10 cupluri din Romania ajung la psihoterapeut deoarece unul dintre parteneri nu-si mai manifesta afectiunea fata de partener. Printre problemele cu care se mai confrunta cuplurile care vin la terapie se numara lipsa sustinerii si a incurajarii din partea partenerului, delasarea pe plan personal, lipsa timpului sau aparitia copilului.

„În ciuda perceptiilor generale, nu infidelitatea este principala problema cu care cuplurile din Romania se confrunta, ci lipsa de afectiune, lipsa de manifestare a sentimentelor. Majoritatea partenerilor ridica problema singuratatii intr-un cuplu si nesiguranta in relatie si in iubirea celuilalt. O alta problema este timpul alocat relatiei, acel timp pe care cei doi parteneri il petrec facand activitati impreuna si este o resursa foarte importanta in evolutia relatiei lor”, precizeaza psihoterapeutul Oana Nicolau, potrivit gandul.info.

Specialistul crede ca doi oameni pot avea acelasi drum daca isi doresc asta. „Pentru mine, un cuplu este format din doi indivizi care decid sa mearga prin viata unul langa celalalt. O relatie de cuplu trebuie sa fie echilibrata si armonioasa. Indiferent de momentul dificil in carete afli, trebuie sa stii ca lucrurile au o rezolvare.

„Fericirea in cuplu nu tine de noroc sau sansa''

Imi plac povestile de iubire si pot sa spun ca fericirea in cuplu nu tine de noroc sau sansa, ci de fiecare dintre noi in parte, de felul in care cei doi se straduiesc sa ajunga acolo’’, adauga psihoterapeutul pentru Gandul. O viata in doi incepe de la visurile comune si de la dorinta de a fi impreuna. „Clipa in care incetezi sa-i mai arati partenerului iubire este inceputul sfarsitului relatiei. Ceea ce devine tragic este ca unii aleg sa traiasca o viata intr-un astfel de sfarsit. Ideea de baza este ca dragostea trebuie intretinuta’’, subliniaza psihoterapeutul.

Pentru a-si rezolva divergentele, un cuplu sta in terapie intre 4-6 luni, iar multi dintre parteneri aleg sa ramana apoi in terapia de dezvoltare personala.

„Spre deosebire de acum zece ani, perceptia cuplurilor asupra terapiei s-a schimbat foarte mult. Astazi, protagonistii constientizeaza necesitatea unui psihoterapeut care sa-i ajute sa depaseasca anumite obstacole sau anumite perioade stresante. Important este sa inveti sa repari ce s-a stricat pentru a regasi armonia”, adauga psihoterapeutul Oana Nicolau.

„Am lucrat in terapie cu doi parteneri care aveau dificultati reale in ceea ce priveste comunicarea dintre ei. În timpul certurilor, isi adresau cuvinte urate, fara sa-si imagineze cat de greu cantareau ele, asa ca pe prima parte din terapie ne-am concentrat pe cuvintele magice. În timpul acestor antrenamente, au constatat cu bucurie, dar si cu surprindere, ca certurile dintre ei s-au rarit si s-au diminuat in intensitate ”, mai spune psihoterapeutul.

Lupta nu trebuie insa sa inceteze niciodata. „Întalnesc uneori cupluri care imi spun ca nu mai au energie sa faca ceva pentru relatie, iar asta pentru ca si-au consumat-o facand lucruri care au distrus legatura. La fel ca iubirea, si energia este o sursa din noi, inepuizabila. Toata energia pe care o aduc doi parteneri atunci cand au incredere in ei insisi, dar si unul in celalalt, poate genera adevarate miracole pentru relatia lor’’, subliniaza Oana Nicolau.

Pentru problemele de cuplu, psihoterapeutul Oana Nicolau a lansat cartea “A de la Armonie” care scoate la lumina povestile celor 1000 de cupluri care au ajuns la ea in cabinet. „Ideea cartii a venit din iubire pentru oameni si pentru problemele pe care acestia le au. Viata de cuplu ne aduce implinire si traseaza zambete si bucurie pe chipurile noastre. Volumul are la baza povestile reale din cabinet”, a precizat psihoterapeutul Oana Nicolau.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004822 (s)