News Flash:

75% din populatia Romaniei are bacteria HELICOBACTER PYLORI IN STOMAC. Poti scapa doar cu…

29 Mai 2017
10994 Vizualizari | 0 Comentarii
semne durere de stomac 678x381
Bacteria Helicobater Pylori (H. Pylori) este prezenta la aproximativ 50% din populatia generala. In majoritatea cazurilor contaminarii tractului digestiv nu apar semne sau simptome de boala din prima.
..
Aceasta infectie poate fi transmisa de la om la om, prin saliva sau resturi de materie fecala. Cele mai cunoscute moduri de transmitere a bacteriei care afecteaza tractul digestiv sunt ingerarea alimentelor contaminate, in special apa si cresterea aciditatii sucului gastric. Sucul gastric acid este mediul ideal pentru colonizarea bacteriana a stomacului.
In anumite cazuri, infectia cu helicobacter pylori poate conduce la complicatii, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac. Prezenta bacteriei in organism este denuntata de anumite manifestari. Persoanele care se confrunta cu dureri abdominale severe si persistente, dificultati la inghitire sau scaun negru ori varsaturi negre cu sange trebuie sa consulte de urgenta un specialist.
Tratamentele recomandate pentru a scapa de infectie:
Aceste simptome apar tarziu, cand se poate vorbi deja de complicatii in stadii incipiente. Inainte de urmarea unui tratament medicamentos, persoanele infectate trebuie sa isi faca analize de sange, probe respiratorii cu molecule radioactive de carbon si analize ale scaunului, scrie sanatatea.ro. Pentru a afla in ce stadiu se afla stomacul infectat de bacterie, medicii vor face endoscopie digestiva superioara.
In cadrul endoscopiei, doctorul introduce un tub dotat cu camera de luat vederi prin esofag pana in stomac si duoden.
Tratamentele recomandate includ administrarea medicamentelor de suprimare a secretiei acide gastrice. Din categoria acestor medicamente fac parte antihistaminicele H2, precum cimetidina, nizatidina, ranitidina sau famotidina.
In urma tratamentului recomandat de medic, se recomanda o noua testare (dupa aproximativ 2-3 saptamani) pentru a confirma eradicarea completa a infectiei din organism. Daca organismul nu a scapat de infectie, va fi necesar un nou tratament. Este posibil ca anumite medicamente sa fie inlocuite si combinate cu antibiotice puternice.
Tratamentul prevede nu doar respectarea prescriptiei medicale, ci si renuntarea la o serie de alimente care provoaca aciditate. Trebuie evitate condimentele iuti, bauturile carbogazoase, dar si fumatul. Din regimul alimentar vor fi excluse si fasolea, lintea sau mazarea intrucat acestea provoaca balonarea.

tratamentele tratamentul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005315 (s)