News Flash:

7 tratamente cu legume si fructe pentru ingrijirea pielii

21 Octombrie 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
ingrijire masca

Legumele, fructele si chiar verdeturile pot fi folosite in diverse preparate pentruingrijirea pielii. Iata cateva tratamente de infrumusetare:

1. Demachiant din castraveti pentru tenul uscat
Castravetii spalati trebuie trecuti prin storcatorul electric sau sa fie rasi si storsi manual prin tifon. Lichidul se filtreaza, apoi se amesteca doua parti lichid si o parte alcool etilic de 60°. Dupa 2-3 zile de macerare, produsul se filtreaza din nou si se pastreaza la frigider. Dupa utilizare, se impune aplicarea pe toata suprafata tenului a unei creme hidratante.

3. Decoct din salata verde pentru ameliorarea cuperozei
O capatana de salata verde fiarta in jumatate de litru de apa ofera un decoct pretios, care, aplicat caldut pe fata, in mod repetat, diminueaza cuperoza si este util tenurilor uscate.

3. Sucul de rosie elimina excesul de seboree
Pentru tenurile grase se poate folosi cu succes aplicatia de suc cu pulpa de rosii, proaspat facut in casa. Lotionarile repetate elimina aspectul seboreic si calmeaza iritatiile.

4. Sucul de lamaie si decoctul de marar inchid porii
Sucul de lamaie se poate folosi in cazul tenurilor foarte grase, cu porii dilatati, fiind util datorita efectului astringent si de inchidere a porilor. Combate si tendinta de formare a „punctelor negre" la adolescenti.

Decoctul de marar (3 linguri de planta tocata la 250 ml apa) cu putina zeama de lamaie si o lingura de alcool are acelasi efect de inchidere a porilor prea dilatati.

5. Masca cu fragi pentru tenul gras
Fragii zdrobiti si amestecati cu albus de ou crud sau cu putin lapte, eventual si cu putin amidon alimentar, devin o masca hranitoare pentru tenul gras si pentru pielea ofilita.

6. Decoctul de patrunjel pentru tenul inrosit
Se prepara din 3 linguri de planta tocata la 250 ml apa si are efect de calmare a tenului inrosit. De asemenea, atenueaza pistruii.

7. Masca din morcovi pentru catifelare
Morcovii rasi, amestecati cu smantana sau cu miere, aplicati des pe fata, dau un aspect tanar, catifeleaza, elimina petele cauzate de inaintarea in varsta si elimina unele eczeme locale.


ingrijirea pielii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004982 (s)