News Flash:

7 lucruri despre tine pe care sa nu le spui nimanui daca vrei sa reusesti in viata

22 Noiembrie 2017
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
rugaciune

7 lucruri despre tine pe care sa nu le spui nimanui daca vrei sa reusesti in viata:
 
1. Primul lucru pe care trebuie sa-l pastrati in secret sunt planurile de viitor. Nu spuneti nimanui pana planurile nu se vor indeplini. Orice idee nu este ideala si are unele puncte slabe, in care se poate lovi foarte usor.
2. Al doilea lucru despre care este bine sa nu spuneti nimic sunt faptele de milostenie. Un lucru bun este o raritate in aceasta lume si de aceea trebuie pazit foarte bine. Nu va laudati cu faptele bune. Mandria va inlatura tot binele care a venit din aceasta milostenie.
3. Al treilea lucru despre care nu trebuie sa vorbim o reprezinta nevointa noastra. Nu relatati tuturor despre limitele dvs. in alimentatie, somn, rugaciune etc. Asceza fizica aduce foloase daca este in coordonare cu starea emotionala.

4. Al patrulea lucru despre care trebuie sa tacem este curajul si barbatia noastra. Unii au incercari interioare, altii incercari exterioare. Incercarile exterioare se observa, de aceea oamenii primesc medalii, insa daca au fost depasite anumite incercari interioare nimeni nu le poate observa si de aceea nici nu aveti premii pentru ele.
5. Al cincilea lucru sunt cunostintele duhovnicesti. Acestea au diferite niveluri si trebuie dezvaluite doar la un anumit nivel de pregatire. Principala greseala a incepatorilor este dorinta de a impartasi celorlalti propria starea duhovniceasca, care in loc sa le aduca liniste, le aduce tulburare.

6. Al saselea lucru despre care nu trebuie sa vorbiti sunt problemele familiale.Tineti minte: cu cat mai putin veti vorbi despre problemele din familia dvs. cu atat ea va fi mai puternica si mai stabila. Cearta este indepartarea energiei negative care se aduna in procesul de comunicare.
7. Al saptelea lucru despre care nu trebuie sa vorbiti sunt cuvintele urate pe care le-ati auzit. Puteti sa va murdariti incaltamintea sau puteti sa va murdariti constiinta. Daca veniti acasa si spuneti tot ce ati auzit de la un necioplit pe strada, nu va va deosebi de acea persoana care a venit acasa si nu s-a descaltat.

***

Familia ortodoxa are arme puternice: credinta, rugaciunea si harul

O familie ortodoxa are insa arme puternice: credinta in Dumnezeu, rugaciunea unuia pentru celalalt si, bineinteles, harul si binecuvantarea primite prin Taina Cununiei. Sotii nu mai sunt singuri: cu ei este Dumnezeu!
Bineinteles, nici ortodocsii credinciosi nu sunt scutiti in viata familiala, conjugala, de ispitele, incercarile si furtunile care pandesc orice familie obisnuita. Se poate spune ca aproape orice familie trece in viata prin aceleasi greseli, intr-o masura mai mare sau mai mica. Unii depasesc cu succes aceste dificultati, se calesc in ele, dobandind o si mai mare dragoste reciproca; altii, din pacate, se frang.
O familie ortodoxa are insa arme puternice: credinta in Dumnezeu, rugaciunea unuia pentru celalalt si, bineinteles, harul si binecuvantarea primite prin Taina Cununiei. Sotii nu mai sunt singuri: cu ei este Dumnezeu!
De regula, oamenii aflati departe de credinta considera cununia pur si simplu un ritual frumos. Se cununa toti: starurile de cinema, reprezentantii show-business-ului. Totul este foarte frumos: lumanarile, icoanele, preotul si limuzina alba langa biserica. In vremurile noastre de superstitii si ocultism a aparut inca un mod de a intelege Taina Cununiei: ca pe o lucrare magica ce-i leaga pe soti pentru vecie, independent de felul cum se vor comporta.

Majoritatea oamenilor chiar asa si inteleg toate Tainele si ritualurile bisericesti: „Popa o sa faca ceva, o sa stropeasca, o sa sopteasca, si totul o sa-mi mearga bine”, iar ei insisi nu vor sa depuna nici un efort.
De ce sunt gresite conceptiile acestea? Pentru ca fara eforturile si rugaciunea noastra nici o Taina nu o sa ne aduca vreun folos. Si nu numai Tainele, ci nici o rugaciune bisericeasca – de exemplu, sfintirea masinii. Cand sfintesc un automobil obisnuiesc sa intreb: „De ce lipiti iconite in masina pe panoul de bord?” De regula mi se raspunde: „Pai, ca sa apere masina s.a.m.d.” Raspuns gresit! Icoanele se afla in masina ca indata ce ne-am asezat la volan sa ne amintim: „Am uitat sa facem rugaciune inainte de a pleca la drum!” Daca omul isi va aminti asta, Domnul il va ajuta. Dumnezeu nu ne mantuieste fara noi.
Pr. Pavel Gumerov
Sursa: El si ea: in cautarea armoniei conjugale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005024 (s)