News Flash:

7 boli care se citesc pe piele

21 Noiembrie 2015
18004 Vizualizari | 1 Comentarii
boli piele
Bolile pot fi inteligente, acestea se manifesta pe piele precum semnalele de alarma. Dar daca nu stii ce sa cauti, poti pierde din vedere unele semne de boalacare se afla in corp.

“Oamenii trebuie sa verifice daca au iritatii noi, modificari in pigmentare,excrescente pe piele sau alte modificari la nivelul texturii pielii,” spune medicul dermatolog Janet Prystowsky, medic la Spitalul Roosevelt-St. Luke’s, unitate componenta a Sistemului de Sanatate a Muntelui Sinai din New York. “Acest gen de modificari pot indica probleme interne precum infectiile, cancerul, afectiunile autoimune sau reactiile alergice.”

Pentru a scadea riscurile de a trece cu vederea mesajele pe care corpul ti le transmite prin intermediul pielii, citeste despre urmatoarele sapte boli care se pot manifesta pe pielea ta.

Psoriazis

Psoriazisul este o afectiune a sistemului imunitar cauzata de o hiperactivitate a celulelor albe din sange, denumite celule T, potrivit viataverdeviu.ro.

Cum se manifesta: “Psoriazisul apare sub forma unor pete usor umflate, rosii, circulare, acoperite cu coji albe, in special pe genunchi si coate,” spune Prystowsky.

Persoanele care sufera de psoriazis au risc mai mare de a contracta o boala cardiovasculara, de aceea medicul de familie ar trebui sa verifice presiunea arteriala, colesterolul si nivelul trigliceridelor, spune Prystowsky.

Alergii alimentare

Alergiile alimentare sunt, de fapt, modul in care reactioneaza sistemul imunitar, de obicei la o proteina, eliberand histamine.

Cum se manifesta: Histaminele eliberate apar sub forma de iritatii sau vanatai ce prezinta mancarimi, iar uneori poate fi si o roseata in jurul gurii.

Hepatita C

Hepatita C este o afectiune virala care duce la inflamarea ficatului.

Cum se manifesta: Pot aparea iritatii pe partea de jos a picioarelor, care sa nu raspunda tratamentului cu steroizi locali.

Ce trebuie facut: Medicul iti poate da sa faci analize de sange pentru a confirma diagnosticul de hepatita C.

Afectiuni ale ficatului

Afectiunile ficatului sunt o denumire generica pentru tot ce afecteaza ficatul, precum ciroza, hepatita C, cancer la pancreas, sau cancer la canalul coledoc.

Cum se manifesta: “Daca boala este avansata, pielea si albul ochilor vor capata culoarea galbena,” spune Prystowsky.

Sifilis

Sifilisul este o infectie bacteriana transmisa pe cale sexuala.

Cum se manifesta: O ulceratie poate aparea in vaginul sau cervixul femeii, sau pe penisul barbatului. Pot aparea umflaturi peste tot, inclusiv in palme sau pe talpile picioarelor.

Infectie cu stafilococpiele

Infectia cu stafilococ este cauzata de o bacterie numita stafilococ.

Cum se manifesta: Pot aparea eruptii cu basici sau un folicul de par negru si umflat, spune Prystowsky.

Cancer la organele interne

Cancerul la organele interne este un cancer in interiorul corpului, la san sau prostata.

Cum se manifesta: O excrescenta noua poate fi un cancer avansat, care apare si la nivelul pielii. “Uneori poti vedea o umflatura normala care se inflameaza sau pot aparea mai multe umflaturi,” spune Prystowsky.

Insa inainte de a lua orice fel de medicamentatie incearca sa gasesti cauza care a determinat aparitia bolii. Vindecarea simptomelor nu te va duce prea departe. Vindecarea cauzei va duce si la vindecarea efectului.

 


bolile piele boala iritatii pigmentare excrescente infectiile psoriazis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Octavian  | #50401
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004658 (s)