News Flash:

6 simptome ale cancerului care sunt adesea ignorate

26 Iulie 2017
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
6 simptome ale cancerului care sunt adesea ignorate
Chiar daca unele simptome timpurii pot sa fie asociate cu mai multe afectiuni este foarte important sa nu le ignori. Ce simptome ale cancerului sunt adesea trecute cu vederea?
Corpul nostru ne trimite semnale atunci cand ceva nu este in regula cu el. Insa, de multe ori, aceste semne sunt trecute cu vederea in speranta ca vor trece de la sine. Chiar daca este foarte posibil ca unele simptome timpurii sa fie cauzate de multe alte afectiuni, in unele cazuri pot sa semnaleze o boala mai grava, cum ar fi cancerul. 
De aceea, este foarte important sa faci anual analizele de rutina si ecografii pentru a depista din timp eventualele probleme. Iar atunci cand s-a constatat prezenta urmatoarelor simptome sa nu le ignori, ci sa ceri parerea unui specialist pentru a face investigatii mai detaliate. 
Potrivit site-ului BrightSide, iata cateva simptome ale cancerului pe care nu trebuie sa le ignori! Acestea pot sa fie asociate cu alte afectiuni, dar exista si riscul ca ele sa ascunda o problema serioasa.
1. Tusea persistenta
O tuse care persista mult timp poate sa semnaleze o problema la nivelul plamanilor si trebuie luata in serios. In special atunci cand este insotita de o scadere a poftei de mancare, o pierdere rapida in greutate, expectoratie cu sange, precum si o respiratie ingreunata si suieratoare. 
2. Mancarime persistenta si inexplicabila
Chiar daca de cele mai multe ori acest simptom nu are legatura cu cancerul, mai exista cazuri in care s-a demonstrat ca poate sa fie asociat cu cancerul uterin (mancarimi genitale persistente) sau cu cancerul cerebral (mancarimi persistente la nivelul narilor).
3.Schimbari ale tranzitului intestinal
Chiar daca tulburarile la nivelul sistemului digestiv pot sa apara si sa nu aiba legatura cu cancerul, trebuie sa le acorzi atentie in special daca sunt insotite de prezenta sangelui sau a secretiilor cu mucus in materiile fecale sau de nevoia spontana de a defeca.
4. Secretii care apar in urina
Acestea pot sa semnaleze prezenta unei probleme serioase la nivelul rinichilor, in special atunci cand se constata prezenta sangelui in urina, hipertensiune arteriala, durere in zona lombara si o stare generala de slabiciune care persista o perioada lunga.
5. Pierderea in greutate brusca si inexplicabila
Acest simptom poate sa ascunda un cancer la stomac si este adesea insotit de un dezgust total pentru preparatele cu carne, senzatia rapida de satietate (dupa portii mici de mancare), anemie si o incetinire accentuata a tranzitului intestinal. 

6. Durere persistenta in gat
De obicei, acest simptom nu este unul ingrijorator daca este temporar. Insa, atunci cand persista si este insotit de alte simptome, cum ar fi dificultatea de a respira si a inghiti, o raguseala care nu trece, tuse cu sange si senzatia de permanenta de nod in gat poate sa semnaleze aparitia cancerului de laringe. eva.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005842 (s)