News Flash:

6 beneficii pentru sanatate aduse de ceaiul Pu-erh

28 Februarie 2016
1799 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai pu

Acest tip de ceai este cel mai popular in regiunea Pu'er de langa Simao, Yunnan, China.

De altfel, de aici ii vine si numele. Ceaiul Pu-erh sau Puer se obtine din frunzele foarte mari ale unei specii de Camellia Sinensis si se gaseste, in principal sub doua forme: brut - raw (sheng) si copt sau invechit (shou). Specific acestui tip de ceai este modul de prezentare, de la mici turtite (tou cha) sau cuib de pasare, la "caramizi" de cei presat, pana la diverse forme obtinute prin presarea lui.

Acest ceai se mai imparte in doua categorii importante: pu-erh verde si pu-erh negru, in functie de procesul de obtinere. Diferenta intre ceaiul verde si ceaiul pu erh verde este aceea ca, in primul caz, este oprit procesul de oxidare, pe cand in celalalt, procesul de oxidare este continuu, chiar daca viteza lui este foarte mica. Acest lucru face ca o cantitate foarte mare de enzime sa se gaseasca in pu erh-ul verde, conferidu-i acestuia deosebite calitati terapeutice.

Timpul de infuzare variaza de la cateva secunde pana la cateva minute, insa, pentru cei care beau pentru prima oara acest ceai este recomandata o infuzie usoara.

Beneficiile ceaiului Pu-erh

1. Previne bolile cardiovasculare
Consumul pe termen lung de ceai Pu-erh reduce tensiunea ridicata si nivelul colesterolului, prevenind astfel bolile de inima. Ceaiul de acest tip facut din frunzele arborilor salbatici batrani are efecte mai puternice, continand un Qi ridicat (Qi-ul este "energia vietii"). El ajuta la o mai buna functionare a sistemului circulator.

2. Detoxifica organismul.
Ceaiul Pu-erh elimina rapid toxinele din corp, poate vindeca dizenteria si calmeaza durerile usoare.

3. Controleaza diabetul.

4. Te ajuta sa slabesti
Pu-Erh este unul dintre cele mai bune ceaiuri in ceea ce priveste reducerea procentului de grasimi in organism. Este folosit in regimurile de slabire pentru ca accelereaza metabolismul. Doza zilnica recomandata este de 3 cani, dupa fiecare masa, timp de trei luni. Dupa aceasta perioada, se poate bea doar o cana pe zi – in scopul mentinerii greutatii dorite.

5. Echilibreaza tranzitul intestinal
Ceaiul Pu-erh faciliteaza digerarea alcoolului, zaharului si a carnii, actionand direct asupra ficatului, stomacului si intestinelor. El echilibreaza tranzitul intestinal, elimina dificultatile de digestie si balonarile. 

6. Imbunatateste vederea si intarzie procesul de imbatranire


ceaiul pu-erh puer camellia sinensis raw detoxifica organismul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006549 (s)