News Flash:

5 simptome ciudate care pot indica prezenta diabetului

16 Aprilie 2018
1214 Vizualizari | 0 Comentarii
prezenta diabetului

Diabetul este o boala tacuta si insidioasa, pacientii neavand simptome la inceput. Totusi, in unele cazuri, exista simptome ciudate care pot indica prezenta diabetului. Unele sunt cunoscute, precum setea constanta, pierderea sau castigarea brusca de greutate si nevoia excesiva de a urina, insa simptomele de mai jos pot fi ratate cu usurinta. Iata la ce semne care sugereaza prezenta diabetului ar trebui sa fii atenta!

Simptomele necunoscute ale diabetului

Gingiile inflamate sau infectate

Parodontita poate fi un semn al diabetului zaharat de tip 2 conform cercetarilor. Un studiu a descoperit ca persoanele cu boli ale gingiilor, in special cele severe, prezinta un risc crescut al aparitiei diabetului zaharat. Prezenta oricarei afectiuni dintre cele doua pare a creste riscul de a se dezvolta cealalta. 

Colorarea pielii

Cu mult timp inainte de a dezvolta diabet zaharat, este posibil sa observi o pata de culoare inchisa pe partea din spate a gatului. Aceasta se numeste acanthosis nigricans si reprezinta un semn al rezistentei la insulina, hormonul pe care il foloseste organismul pentru a regla nivelul glucozei, ducand eventual la aparitia diabetului zaharat. In cazuri rare, acanthosis nigricans poate fi cauzata de chisturi ovariene, tulburari hormonale sau ale tiroidei sau de cancer. Anumite medicamente si suplimente, printre care se numara anticonceptionalele si corticosteroizii, pot fi, de asemenea, responsabile.

Senzatiile ciudate la nivelul picioarelor

Aproximativ 10-20% dintre persoanele care sunt diagnosticate cu diabet prezinta deja anumite leziuni ale nervilor din cauza diabetului.

In stadiile incipiente, acest semn poate fi greu de observat. Poti simti furnicaturi ciudate la nivelul picioarelor sau poti avea un echilibru scazut sau senzatii reduse. Aceste senzatii stranii ar putea fi cauzate si de tocurile pe care le porti o zi intreaga, insa si de afectiuni mai grave, precum scleroza multipla, asa ca este important sa le mentionezi doctorului tau.

Predispozitia pentru perioadele lungi de somn de dupa-masa

Potrivit unui studiu, persoanele care dorm in timpul zilei mai mult de o ora au sanse cu 45% mai mari de a avea diabet de tip 2, comparativ cu persoanele care dorm mai putin sau deloc. 

Pierderea auzului sau vederii

Nivelul crescut al zaharului din sange poate deteriora retina si cauza fluctuatii la nivelul lichidului din jurul globului ocular, astfel aparand vederea incetosata. Odata ce nivelul de zahar din sange revine la normal, vederea este restaurata. De asemenea, un nivel ridicat al zaharului din sange poate afecta celulele nervoase din ureche si cauza deficiente de uz.

sursa: eva.ro


diabetul colorarea pielii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1741 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005855 (s)