News Flash:

5 pasi pentru a scapa de luciul fetei din zona T

15 Iulie 2018
858 Vizualizari | 0 Comentarii
zona t

Zona T necesita o ingrijire speciala, deoarece glandele sebacee sunt mai numeroase in regiunea fruntii, nasului si a barbiei, ceea ce inseamna ca se produce o cantitate mai mare de sebum. Daca ai, de fel, tenul gras, atunci aceasta zona este si mai predispusa la aparitia acneei. Exista si alti factori care influenteaza supraproductia de sebum la nivelul zonei T, printre care stresul, activitatea hormonala, sarcina sau administrarea unor contraceptive orale. Poti scapa de aspectul lucios al zonei T cu ajutorul catorva reguli simple.

Curatarea delicata a tenului 
Chiar daca ceea ce vezi in oglinda la scurt timp dupa ce ai aplicat machiajul nu iti face placere si simti nevoia sa te demachiezi si sa reiei tot procesul, este foarte important sa nu agresezi pielea si, mai ales, sa nu folosesti produse din game diferite, amestecandu-le doar pentru ca nu stii ce sa mai faci. Spala-te pe fata cu apa calduta si cu un gel spumant cu o formula blanda si renunta la produsele care contin alcool. Desi, pe moment, senzatia va fi placuta, rezultatul obtinut va fi exact opusul a ceea ce iti doresti.

Ce trebuie sa stii despre tenul cu pistrui 

Bai de aburi 
Cel putin o data pe saptamana, fa-ti un tratament facial cu aburi, deoarece aburii deschid porii si contribuie la indepartarea impuritatilor si a toxinelor acumulate. Apleaca-te deasupra unui bol cu apa fierbinte, acopera-ti capul cu un prosop si stai asa cam 2-3 minute. Apoi, fa-ti o masca din migdale macinate si miere si maseaza zona T nu mai mult de 5 minute. La final, clateste cu apa rece pentru ca porii sa se inchida. Vei simti o senzatie de prospetime care va dura.

Controleaza excesul de sebum
Daca pleci in oras sau la serviciu si nu poti lua cu tine toata trusa de cosmetice, poarta in geanta un spray pe baza de apa de trandafiri si pulverizeaza pe ten de cate ori il simti incarcat, lucios. Amesteca un sfert de cana de apa cu 4-5 picaturi de ulei esential de menta si pune amestecul intr-o sticluta pe care o poti tine in frigider. Pentru a diminua aspectul uleios al zonei T, tamponeaz-o cu un disc demachiant pe care ai aplicat cateva picaturi din amestecul obtinut.

Masca cu bicarbonat care iti schimba radical tenul 

Hidratarea este necesara
Chiar daca ai putea crede ca zona T nu are nevoie de hidratare, sa stii ca te inseli. Dupa utilizarea unor produse care indeparteaza excesul de sebum, este posibil ca pielea sa se usuce pentru o scurta perioada de timp, iar acest aspect va conduce, din nou, la supraproductie de sebum. De aceea, hidratarea nu trebuie sa lipseasca din ritualul de ingrijire. Opteaza pentru cremele pe baza de apa, cu formule speciale pentru tenul cu tendinta de ingrasare in zona T.

Nu uita de protectia solara indiferent de anotimp, dar nici de hidratarea din interior. 

Atentie la produsele de make-up
Aplica mai intai o crema matifianta care va contribui la reglarea excesului de sebum pe durata intregii zile. Continua, in aceeasi nota, cu un fond de ten mat, non-comedogenic. Renunta la fondurile de ten grase, uleioase, pentru ca nu vei reusi decat sa scoti in evidenta si mai mult luciul din zona T. Pudra pe care o aplici trebuie sa fie minerala, mata, iar, la sfarsit, fixeaza cu un spray special sau chiar cu apa termala. Daca observi ca tenul incepe sa luceasca dupa un anumit moment al zilei, tamponeaza cu un disc demachiant de bumbac.

sursa:tonica.ro


zona t
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1917 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005796 (s)