News Flash:

5 obiceiuri zilnice care te fac sa te ingrasi

16 Octombrie 2017
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
dieta
Nu ai mai mancat produse de la fast food de mult si nici dulciuri, ai facut exercitii fizice in mod regulat, dar tot nu reusesti sa slabesti? Ai obosit sa incerci toate metodele posibile? Ei bine, in acest caz ar trebui sa stii ca fiecare dintre noi are anumite obiceiuri care ne fac sa ne ingrasam. Rutina de dimineata ne poate impiedica sa obtinem corpul visurilor noastre. Iata care sunt lucrurile care ne fac sa ne ingrasam:

1. Dormi prea mult

Cand dormi foarte putin, corpul tau va elibera un nivel mai ridicat de hormon al stresului, numit cortizol, care iti mareste brusc pofta de mancare. Totusi, nu iti face bine nici sa dormi prea mult. Daca dormi mai mult de zece ore de somn pe noapte, vei avea un indice corporal mai mare. Nu e de mirare ca doctorii insista sa dormi intre 7 si 9 ore in fiecare noapte.

2. Te pregatesti pe intuneric

Trebuie sa deschizi jaluzelele si perdelele imediat dupa ce te trezesti. S-a descoperit ca lumina albastra a razelor de dimineata iti ridica rata metabolica si iti ajuta corpul sa isi adune energia pentru ziua urmatoare. E important sa primesti lumina solara chiar si pentru 20-30 de minute.

3. Nu iti faci patul

S-ar putea sa sune putin bizar, dar e adevarat. S-a descoperit ca oamenii care isi fac patul dorm mai bine decat ceilalti, iar un somn sanatos este principala cale spre o greutate sanatoasa.

Acest lucru te incurajeaza sa iti mentii si restul camerei curat, deoarece chiar si cel mai frumos dormitor arata neingrijit daca patul nu este facut. De asemenea, daca ai patul facut, intregul dormitor va arata mai bine.

4. Uiti sa te cantaresti

Cercetatorii de la Cornell University au descoperit ca a te cantari zilnic este o tehnica eficienta pentru perioadele in care vrei sa slabesti, deoarece iti ridica moralul. Cel mai bun moment pentru a face asta e dimineata, inainte de a bea sau de a manca ceva. Pierzi apa peste noapte, asa ca vei avea rezultatul cel mai precis.

5. Mananci prea putin la micul dejun

Un studiu efectuat la Universitatea din Tel Aviv a aratat ca oamenii ar trebui sa se rasfete cu un mic dejun copios in fiecare dimineata. Un mic dejun echilibrat, de aproximativ 600 de calorii, ar trebui sa includa proteine din carne, carbohidrati si desert, astfel incat sa iti fie mai usor sa iti urmezi dieta.

mancat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006463 (s)