News Flash:

5 indicii ca esti la un pas de diabet

4 August 2018
811 Vizualizari | 0 Comentarii
diabet mare 2

Riscul de diabet apare atunci cand, glicemia este mai mare decat ar trebui sa fie, dar nu suficienta pentru a fi numit diabet. „Prediabetuleste un fel de zona gri", spune Dr. Stewart Harris, profesor de medicina de familie la scoala de Medicina a Universitatii din Western Ontario, specializata în diabet. „Corpul pierde metabolic capacitatea de a gestiona zaharurile din sange dupa ce mananca."

Problema este ca multi dintre oameni nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Prediabetul nu are deloc simptome. Totusi, daca acesti oameni nu iau masuri pentru a-si controla nivelul zaharul din sange, este probabil ca în urmatorii ani sa fie diagnosticati cu diabet.

Semnalele care indica prediabetul:

9 factori de risc pentru diabet

1. Sunteti într-un grup cu risc crescut pentru diabetul de tip II
Cercetatorii au identificat anumite persoane care au o probabilitate mai mare de a dezvolta diabet zaharat tip II. Acesti oameni prezinta, de asemenea, un risc mai mare pentru prediabet. Daca aveti un istoric familial al diabetului zaharat sau al unei familii de origine aboriginala, din Asia de Sud, din Asia, din Africa sau din Spania, aveti un risc mai mare de prediabet. Alti factori de risc includ varsta de peste 45 de ani si un stil de viata sedentar.

2. Aveti o problema de sanatate legata de prediabet
Starea corpului poate uneori sa indice cresterea zaharului din sange. Daca sunteti supraponderal sau obez, daca indicele de masa corporala este peste 25, este mult probabil sa prezentati prediabet. Acelasi lucru se întampla daca aveti hipertensiune arteriala, colesterol ridicat, boala de inima sau sindrom ovarian polichistic. Daca ati avut diabet gestational sau diabet diagnosticat cand ati fost însarcinate, ati putea dezvolta prediabet dupa nasterea bebelusului.

3. Aveti simptome clasice de diabet
„Marea majoritate a persoanelor cu prediabet nu vor avea nici un simptom „, noteaza dr. Harris. Dar, în unele cazuri, persoanele cu nivel crescut de zahar din sange pot observa o sete crescuta, o nevoie mai frecventa de a merge la toaleta sau oboseala inexplicabila. „În general, prediabetul tinde sa fie destul de subtil atunci cand vorbim de simptome", spune dr. Harris.

4. Prezenta petelor întunecate pe piele
Persoanele cu prediabet pot dezvolta o afectiune a pielii numita acanthosis nigricans. Acesta apare sub forma unor pete de culoare închisa în zonele în care exista pliuri de piele sau falduri. Acanthosis nigricans apare adesea pe gat, la subrat, la interiorul coatelor, la genunchi si pe articulatii.

5 remedii naturiste pentru diabet

5. Un somn insuficient
Poate suna ciudat, dar persoanele care dorm mai putin de sase ore pe saptamana în mod regulat sunt mai predispuse la prediabet. Cercetatorii considera ca acest lucru poate fi rezultatul legaturilor dintre hormoni, sistemul nervos si tulburarile de somn.

Retineti ca ati putea avea prediabet chiar si fara aceste semnale.

Cea mai buna modalitate de a sti sigur este sa întrebati medicul de familie pentru un test simplu de glucoza în sange. Daca arata un nivel de glucoza de 6,1 pana la 6,9 mmol / l, care se încadreaza în categoria prediabettului, medicul dumneavoastra va poate sugera urmarirea cu un test de toleranta la glucoza orala. Dupa ce ati înghitit o bautura super-zaharoasa, glucoza din sange va fi masurata din nou pentru a afla cat de bine corpul gestioneaza un consum ridicate de zahar.

„Este ca un test de stres pancreatic", spune dr. Harris. Daca sunteti prediabetic, nivelul glucozei din sange va fi mai mare decat în mod normal.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006193 (s)