News Flash:

5 greseli comune in igiena intima. Vezi ce boli risti sa faci din cauza acestor erori

22 August 2017
931 Vizualizari | 0 Comentarii
igiena intimaa
In perceptia unora, igiena intima este un subiect tabu, dar cu toate acestea ramane un ritual de ingrijire zilnica, esential pentru feminitatea si sanatatea oricarei femei. Lipsa informarii, credinta in anumite mituri ne pot conduce usor la greseli in igiena intima. Iata cele mai comune greseli pe care le faci si afectiunile ginecologice pe care risti sa le faci din cauza acestora: 

1. Spalaturi vaginale fara recomandarea medicului 
Datorita activitatii de autocuratare cu ajutorul secretiilor cu o anumita aciditate ce omoara bacteriile din zona vaginului, spalaturile vaginale sunt necesare doar in anumite cazuri. 

Realizate in mod constant, acestea pot produce dezechilibre in flora vaginala si chiar anumite infectii precum vaginita bacteriana sau boala inflamatorie pelvina. 

Totodata, spalaturile vaginale pot duce la scaderea gradului de infertilitate. Vaginita bacteriana si boala inflamatorie pelvina pot avea reactii adverse in timpul unei sarcini si duc la complicatii ale nou-nascutilor, la complicatii ale travaliului si chiar la o nastere prematura.

2. Folosirea inadecvata a produselor de igiena 
Multe geluri de dus sau sapunuri contin de cele mai multe ori substante chimice agresive precum: ftalati, oxibenzoat, parabeni, triclosan. Parabenii pot duce la perturbarea functiei sistemului endocrin, iar in cazul barbatilor, s-a constatat ca pot duce la reducerea numarului de spermatozoizi. In cazul sapunurilor pe care le folosim, acestea trebuie sa aiba un pH neutru, in caz contrar se poate ajunge la infectii, mancarimi sau la dezechilibrul biochimic al florei vaginale. 

Se recomanda ca podusele de igiena intima sa fie cumparate din farmacii si sa contina lactobacili din acid lactic care creeaza o bariera naturala impotriva agentilor patogeni vaginali si in acelasi timp ajuta la redobandirea sanatatii zonei intime in urma unei infectii si extract de aloe vera ce reduce inflamatiile, calmeaza pielea si mentine elasticitatea acesteia. 

3. Folosirea servetelelor umede
Servetelele umede pot fi un factor daunator, intrucat nu este indicata folosirea produselor parfumate. Zona intima este foarte sensibila, iar alcoolul din compozitia acestora poate distruge flora bacteriana normala ce asigura protectie impotriva infectiilor. 

In plus, servetelele cu proprietati antibacteriene nu sunt nici ele recomandate pentru ca au o concentratie foarte puternica de substante care distrug germenii. Acestea vor distruge atat bacteriile benefice, cat si pe cele daunatoare, de la nivelul florei vaginale. Astfel, stratul protector natural este indepartat, iar zona intima devine mult mai predispusa infectiilor.

4. Alegerea tampoanelor intravaginale
De preferat este ca in perioada menstruatiei sa folosim absorbantele externe, nu tampoanele interne. Tampoanele interne au contact direct cu vaginul. Pot duce la aparitia Sindromului de Soc Toxic, contin pesticide, clor, coloranti artificiali, poliester, adezivi si alte substante compromitatoare ce pot duce la aparitia unor inflamatii.

5. Folosirea lenjeriei sintetice
Cand vine vorba de materialul lenjeriei intime, specialistii recomanda la unison: bumbacul. Lenjeria din material sintetic impiedica evaporarea transpiratiei, favorizand infectiile.

igiena intima
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005836 (s)