News Flash:

5 boli pe care NU TE GANDEAI ca pe poti lua prin contact sexual

11 August 2016
2518 Vizualizari | 0 Comentarii
virgina1
Netratate la timp, bolile cu transmitere sexuala ne pot afecta intreaga existenta. Care sunt aceste boli?
Herpesul genital
Este cauzat de infectia cu virusul herpetc 2 si poate aparea atat la femei, cat si la barbati. Prezenta leziunilor genitale la unul dintre parteneri creste gradul de contagiozitate. Leziunile au aspect de ulceratie, sunt dureroase si creaza o senzatie de usturime.

Sifilisul
– este dat de infectia cu Treponema pallidum
Simptomele de sifilis debuteaza de obicei la 3-4 saptamani dupa infectie, insa acest interval variaza intre una si 13 saptamani. In absenta tratamentului, boala progreseaza si trece prin cateva stadii (sifilis primar, secundar, latent si tertiar).

Gonoreea
Este o boala cu trasmitere sexuala cauzata de bacteria Neisseria gonorrhoeae, bacterie ce se poate dezvolta si multiplica in zonele cu temperatura crescuta, umede ale tractului reproductiv, colul uterin, uterul si trompele uterine la femeie, iar in uretra la ambele sexe.
Simptomele unei infectari cu gonoree la femei sunt: scurgeri vaginale anormale, arsuri la urinare, dureri in timpul actului sexual, durere in abdomenul inferior (durere pelvina), cicluri menstruale neregulate, febra, ochi rosii, durere in gat (pentru gonoree in gat), durere-sangerare anala (pentru infectarea anala), mancarime.

Chlamydia
Poate fi asimptomatica, dar sechelele ei duc la infertilitate. Chlamydiaza este o infectie bacteriana cauzata de Chlamydia thrachomatis cu manifestari in principal genito-urinare. Epidemiologic infectia cu Chlamydia thrachomatis este cea mai raspandita infectie cu transmitere sexuala (ITS) in randul adultilor tineri activi sexual.
In cazurile tragice se descopera odata cu punerea diagnosticului de infertilitate deoarece simptomele fie au lipsit fie au fost minime.

Trichomonas vaginalis
Trichomonas vaginalis este un protozoar unicellular, cu o forma de trofozoit, care masoara 15 – 20 μm lungime, cu o forma ovalara cu 4 flageli liberi si unul recurent. Este un parazit mic, intalnit pe tot globul, in special in zonele unde educatia sexuala lipseste, fiind o boala cu transmitere sexuala. fiisanatos.info

herpesul genital sifilisul gonoreea chlamydia trichomonas vaginalis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006063 (s)