News Flash:

5 beneficii ale carnii de curcan

25 Decembrie 2015
417 Vizualizari | 0 Comentarii
carne de curcan

Carnea de curcan nu se numara printre alimentele traditionale romanesti, dar castiga tot mai mult teren nu numai pentru ca e gustoasa, satioasa si dietetica, ci si pentru proprietatile terapeutice. Iata cateva beneficii ale carnii de curcan, potrivit www.elements4health.com:

1. Contine excelente elemente nutritive
Curcanul este o sursa foarte buna de proteine veritabile si de calitate, de seleniu, vitamina B6 si de aminoacizi. In egala masura contine si zinc si vitamina B12. Carnea alba de curcan, fara piele, este baza unor preparate culinare excelente ce contin proteine bune si are si putine calorii.




2. Reduce colesterolul „rau"
Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor, are cea mai mica cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzand carnea de pui, porc sau vita. 




3. Previne cancerul
Aminoacizii continuti de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoara celulele canceroase. Celulele T activate in absenta acestor aminoacizi sunt susceptibile a nu supravietui ca sa isi faca treaba in organism. 




4. Genereaza buna dispozitie
Neurotransmitatorul numit serotonina este cel responsabil de cresterea starii noastre de buna dispozitie, iar consumul carnii de curcan, care contine aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmitatori, nu face decat sa ne creasca sansele de a fi bine dispusi, fapt deloc de neglijat in zilele de azi.




5. Stimuleaza sistemul imunitar
Sunt din ce in ce mai multe dovezi stiintifice ca aminoacidul triptofan joaca un rol extrem de important in stimularea sistemului imunitar. Simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1087 (s) | 35 queries | Mysql time :0.030692 (s)