News Flash:

40 la suta din terenul arabil din judetul Caras-Severin a ramas neinsamantat

21 Septembrie 2014
507 Vizualizari | 0 Comentarii
La nivelul judetului Caras-Severin, 39% din suprafata arabila a ramas neinsamantata, fenomen intalnit in special in sectorul gospodariilor populatiei. 
"In Caras-Severin, suprafata agricola totala este de 396.915 hectare, din care terenul arabil este pe 129.625 hectare. In 2014, suprafata arabila a fost cultivata cu cereale pentru boabe pe 44.752 hectare, din care grau comun pe 14.306 hectare, iar porumb pentru boabe, pe 27.087 hectare. Practic, terenul arabil insamantat este pe o suprafata de 79.138 hectare, in timp ce terenul ramas neinsamantat este de 50.487 hectare", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Mariana Brujan, sef-serviciu in cadrul Directiei pentru Agricultura Caras-Severin. 
Pasunile si fanetele sunt folosite pentru pasunatul animalelor, dar si aici sunt mari rezerve, data fiind incarcatura mica cu animale pe unitatea de suprafata, fenomen cauzat de declinul efectivului de animale. 
In ceea ce priveste pomicultura existenta in judet, din totalul pomicol de 10.765 hectare, numai 4.847 hectare reprezinta livezi pe rod. Suprafata ramasa reprezinta livezi tinere neintrate in rod, livezi nou plantate si teren in pregatire pentru plantatii pomicole, dar si acestea sunt slab productive, cele mai multe fiind imbatranite si neingrijite, fapt ce duce la obtinerea unor productii de fructe diminuata, dupa cum afirma Mariana Brujan. 
Cartofii de toamna si legumele de camp predomina in sectorul gospodariilor populatiei, unde, in majoritate, sunt cultivate pentru consumul propriu, dar sunt si anumite cantitati dirijate pentru valorificarea pe piata. 
Cerealele pentru boabe, respectiv, graul si porumbul, reprezinta ponderea cea mai mare dintre culturile agricole, atat in gospodariile populatiei, cat si la societatile comerciale agricole. AGERPRES.ro

hectare mariana brujan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0933 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032414 (s)