News Flash:

4 semne grave ale cancerului anal de care ne este jena sa vorbim… Nu le ignorati!

26 Mai 2017
8121 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer anal
Cancerul anal este o forma de cancer mai rara care incepe in anus, la finele rectului. Acest cancer difera de cancerul colorectal intrucat nu afecteaza decat deschiderea rectului, pe cand cancerul colorectal afecteaza rectul in intregime si intestinul gros. Aceasta forma de cancer neobisnuita tinde sa fie trecuta cu vederea de aproape toata lumea din cauza locatiei zonei afectate.
Cei mai multi dintre oamenii care au experimentat simptome ale cancerului anal refuza sa discute despre ele, chiar daca este vorba de doctorul lor, intrucat se simt jenati. An de an, peste 8000 de americani sunt diagnosticati cu cancer anal. Conform statisticilor, 1000 dintre acestia vor muri. Mai mult, numerele arata ca unul din patru dintre pacientii care sufera de cancer anal, au fost diagnosticati abia dupa ce boala a atacat ganglionii limfatici, si unul din zece au fost diagnosticati dupa ce boala s-a extins  catre aproape toate organele corpului. Chiar daca simptomele cancerului anal nu sunt la fel de frecvente ca cele corespunzatoare altor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la colon sau cancerul colorectal, numarul bolnavilor de cancer anal a crescut considerbil in ultimul deceniu.
Simptomele Cancerului Anal: Este extrem de dificil de detectat cancerul anal in fazele sale incipiente intrucat cele mai multe dintre simptome nu apar in acea perioada. Totusi, pe masura ce cancerul avanseaza, semnele pot incepe sa apara, dureri si mancarimi in anus, sangerare anala, secretii neobisnuite ale anusului, o umflatura in afara anusului si miscari neobisnuite ale intestinelor. Cauza cancerului anal ramane in continuare una necunoscuta, insa exista cativa factori care duc la aparitia acestei boli. Astfel, iritarea frecventa a anusului, fumatul si un sistem imunitar slab, toate pot avea drept rezultat instalarea cancerului anal. Persoanele cu sanse mai mari de imbolnavire de cancer anal sunt cele de peste 60 de ani. 80% dintre pacientii suferinzi de cancer anal se incadreaza in acest interval de varsta. Mai departe, barbatii sub 35 de ani sunt mai predispusi in a dezvolta aceasta forma mai putin comuna de cancer spre deosebire de femeile de aceeasi varsta. Totusi, femeile de peste 50 de ani sunt mult mai vulnerabile in fata cancerului anal.
Cum putem detecta Cancerul Anal in faza de inceput: Identificarea cancerului anal in faza de inceput este esentiala pentru tratare. Sunt mai multe proceduri de identificare. Iata cateva dintre ele:
Examinarea digitala rectala – o examinare in care medicul cauta orice fel de anomalii, umflaturi sau alte cresteri in zona anala prin introducerea unui deget inmanusat si lubrifiat in anus. Aceasta examinare mai poate fi folosita si pentru a identifica cancerul de prostata la barbati sau ca examen pelvin la femei.
Anoscopia – o examinare ce presupune folosirea unui intrument mic sub forma de tub, numit anoscop sau speculum anal. Acest instrument este introdus in anus pentru a identifica problemele canalului anal (fisuri, hemoroizi, infectii sau tumori). Anoscopia se efectueaza in cazul in care se descopera ceva neobisnuit la examinarea digitala rectala.
PET/CT, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM sau RMN) si biopsia sunt, de asemenea, metode folosite pentru detectarea semnelor aparitiei cancerului anal. Aceste teste sunt considerate controversate de catre anumite persoane care le considera periculoase intrucat pot cauza raspandirea cancerului anal.

cancerul anal anoscopia cancerului anal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006373 (s)